5. apr. 2021
Af af Jon Bloch Skipper og Malan Joensen

Vidste du det? Denne monark besøgte først Grønland

I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål og svar om alt inden for den royale verden.
Kære kongelige brevkasse! Var det Frederik 8. eller Christian 10., der som den første monark besøgte Grønland? Venlig hilsen Bodil Kære Bodil! Det var Christian 10. i 1921, hvor han besøgte Grønland i anledning af 200-året for Hans Egedes ankomst til landet. På denne rejse besøgte han også Færøerne og Island. De to lande havde dog fået sit første kongebesøg af Christian 9. allerede i 1874. Hvis du søger på "Kongeparrets Grønlandsrejse" på Det Danske Filminstituts hjemmeside, kan du se en 33 minutters dokumentarfilm fra rejsen i 1921. Med venlig hilsen Jon Bloch Skipper Se billedet af Christian 10. i galleriet ovenfor, hvor der også er billeder af andre kongelige i Grønland. Har du et spørgsmål af royal karakter, som du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad. Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.
Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).
Send dit spørgsmål på mail til jon@billed-bladet.dk eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse".
null

Læs mere om: