Mandag, 10. maj 2021 - af Marianne Singer

Vigtige venner: De kommer helt tæt på prins Christian

Prins Christian kan se frem til at nære venskaber med andre kongelige i fremtiden.

Alt tyder på, at også prins Christian, 15, engang i fremtiden vil have fokus på at bevare det tætte bånd, som både hans forældre, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, og hans farmor, dronning Margrethe, har til den norske og den svenske kongefamilie.

Og så har der også altid været en fantastisk kemi mellem de danske og de hollandske kongelige, som kun er blevet endnu mere styrket med Frederik og Marys gode forhold til det hollandske kongepar.

Se de dejlige billeder, som viser de nære bånd mellem den danske kongelige familie og den norske, svenske og hollandske kongefamilie øverst i artiklen

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Stærkt bånd

Prins Christians forældre er knyttet til de norske og svenske kongelige både familiemæssigt, venskabeligt og arbejdsmæssigt.

Således mødes parrene, deriblandt også det hollandske kongepar, med undtagelse under pandemien, jævnligt til familiefejringer og store kongelige fester. 

Som storebrødre

Kronprins Frederik er grandfætter til kronprinsesse Victoria og hun har tidligere kaldt Haakon og Frederik en slags storebrødre, som hun gerne sms'er og skriver mailer sammen med. 

Derudover har det danske kronprinspar og det svenske kronprinsessepar været på først erhversfremstød sammen i Sverige og derefter Danmark, hvor de tydeligvis har storhygget sammen.

Hyggeligt møde

Senest understregede de tre nordiske tronfølgere deres tætte bånd ved sammen med deres ægtefæller at mødes virtuelt i højt humør.  

Selvom prins Christian endnu ikke ses lige så meget med de nordiske tronfølgeres børn som de voksne ses, så har de mødtes flere gange. 

Blandt andet deltog prins Christian i prinsesse Ingrid Alexandras konfirmation den 31. august 2019.

Og så var han sammen med både Estelle og Ingrid Alexandra til et tronfølgertræf med de voksne på norske Mågerø i 2015. 

God kemi

I 2015 var kong Willem-Alexander og dronning Maxima på statsbesøg i Danmark, hvor de tilbragte megen tid med Frederik og Mary. 

Her kunne man tydeligt mærke den gode kemi, der er mellem dem. 

Og så har Mary været til internationale kvindekonferencer med Mette-Marit og Maxima, hvor de har kunnet dele deres fælles interesse for kvinderettigheder. 

Valgt som faddere

Udover det har de tre par flere gange stået fadder ved hinandens børns dåb. 

Blandt andet stod Victoria, Haakon og Mette-Marit alle fadder ved prins Christians dåb, mens kronprinsesse Mary var fadder ved prinsesse Estelles dåb og kronprins Frederik fadder ved både prins Oscars dåb og prinsesse Ingrid Alexandras dåb. 

Victoria stod til gengæld fadder ved prinsesse Amalias dåb. 

Arver venskaberne

Dermed er prins Christian gennem sine forældre allerede tæt knyttet til de andre kongelige og vil med stor sandsynlighed også arve deres venskaber, så han engang i fremtiden har mulighed for at opbygge venskaber med norske prinsesse Ingrid Alexandra, 17, svenske prinsesse Estelle, 9, og hollandske prinsesse Amalia, 17. 

Derudover deler han også skæbnefælleskab med belgiske prinsesse Elisabeth, 19, hvis mor dronning Mathilde stod fadder ved prinsesse Isabellas dåb og også hører til Frederik og Marys kongelige netværk. 

Selvom prins Christian er knap syv år ældre end Estelle, kan det sagtens udvikle sig til et venskab, når de bliver ældre, som man kan se er sket med Frederik og Victoria, hvor aldersforskellen er knap ti år. 

 

 

 

 

 

 

.  

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden