Søndag, 1. januar 2023 - af Christinna Braun

Vil vi opleve en forandring? Det betyder titelskiftet for kronprinsfamilien

Kronprinsparret med deres to ældste børn, prins Christian og prinsesse Isabella.
Kronprinsparret med deres to ældste børn, prins Christian og prinsesse Isabella.
Foto: Martin Høien
Den 1. januar bortfalder prins Joachims børns prinse- og prinsessetitler.

Kongehuset meldte i september ud, at prins Joachims fire børn fra årsskiftet kun vil kunne benytte sig af deres titler som grever og komtesse af Monpezat.

Dermed bortfalder Nikolai, Felix, Henrik og Athenas prinse- og prinsessetitler den 1. januar 2023.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men hvad har det af betydning for kronprinsfamilien?

Det svarer BILLED-BLADETs kongehusekspert Marianne Singer på.

- Man kan sige, at det sådan i dagligdagen ikke kommer til at få betydning for kronprinsfamilien. Fordi ingen af prins Joachims børn har kongelige pligter og opgaver på den måde, er der ikke noget, kronprinsfamilien ”overtager”. De får altså ikke flere kongelige opgaver, fordi Joachims børns titler bortfalder. Så der er ikke noget, der har ændret sig i den henseende, fortæller Marianne Singer og tilføjer.

- Kronprinsparret kom i forvejen mere i centrum, efter prins Joachim og prinsesse Marie flyttede til Frankrig med børnene i 2019. Så kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er selvfølgelig mere synlige, fordi de har deres hverdag i Danmark.

Efter beslutningen om titelskiftet blev offentliggjort, fortalte kronprinsesse Mary i slutningen af september, at der også vil blive kigget på kronprinsparrets børns titler, når tid er.

- Beslutningen om, at prins Joachims børns titler bortfalder, har jo åbnet for en diskussion om kronprinsparrets børns titler, og om man bør kigge nærmere på dem. Det gælder naturligvis ikke prins Christian, som er tronarving, siger Marianne Singer.

BILLED-BLADETs hofreporter og kongehusekspert Marianne Singer tror dog ikke, det er noget, der vil ske i nærmeste fremtid.

- Det er selvfølgelig også fordi, kronprinsessen selv har åbnet for samtalen ved at sige ”Vi skal også kigge på vores børns titler”. Men jeg tror, det er noget, der er langt ude i fremtiden. Det er ikke noget, der er aktuelt. Kronprinsparrets tre yngre børn, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine, udgør jo kernen omkring prins Christian. De er hans nærmeste støtter. Jeg tænker derfor ikke, at det virker oplagt, det skulle ske i nærmeste fremtid.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden