Tirsdag, 20. september 2022 - af Marianne Singer

Vilde dage for kronprins Frederik: Nu er han på farten igen

Kronprins Frederik

Kronprins Frederik

Foto: Martin Høien
Kronprins Frederik har tirsdag begyndt et travlt program i New York, efter dagen forinden at have deltaget i dronning Elizabeths statsbegravelse i London.

Det er nogle heftige dage, kronprins Frederik oplever i denne uge.

Først deltog han sammen med sin mor, dronning Margrethe, i dronning Elizabeths statsbegravelse i Westminster Abbey i London, og nu er han i fuld gang med et travlt program i New York.

Første programpunkt

Således er kronprins Frederik tirsdag morgen, ifølge kongehusets kalender, på sit første job i forbindelse med, at han deltager i møder og arrangementer i forbindelse med åbningen af FN’s Generalforsamling.

I morgen gør også kronprinsesse Mary sin mand selskab, og sammen deltager de undervejs både i den internationale lancering af Danmarks kandidatur til en plads i FN’s Sikkerhedsråd og en række arrangementer med fokus på temaer inden for FN’s 2030-dagsorden for bæredygtig udvikling og de andre verdensmål.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Bydes varmt velkommen

Som det første deltager kronprins Frederik klokken 8.00 amerikansk tid, som er klokken 14.00 dansk tid, i FN´s generalsekretær Antonio Guterres velkomstreception for medlemslandenes stats-og regeringschefer, vicepræsidenter og kongelige.

En time efter overværer kronprinsen den store åbning af FN´s 77. Generalforsamling. 

Afsted til Central Park

Senere på formiddagen amerikansk tid deltager kronprins Frederik i forskellige arrangementer med fokus på blandt andet bæredygtig fødevareproduktion og grøn omstilling.

Derefter er der forskellige ministermøder, og sidst på dagen holder kronprins Frederik tale ved arrangementet "From billions to trillions", der sætter fokus på grønne investeringer. 

Dagen slutter med et stort arrangement om biodiversitet, som foregår i Central Park Zoo. 

BILLED-BLADET er med kronprinsparret i New York, og du kan løbende følge med i deres tur her på billedbladet.dk.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden