8. aug. 2022
Af Marianne Singer

Vilde jubelscener i Herning efter guld til Danmark: Prinsesse Nathalie græd af glæde og kronprinsesse Mary jublede

Prinsesse Nathalie med glædestårer i øjnene sammen med Cathrine Laudrup-Dufour og hendes hustru, Rasmine Laudrup, efter den vanvittige sejr i Herning søndag aften. 
Prinsesse Nathalie med glædestårer i øjnene sammen med Cathrine Laudrup-Dufour og hendes hustru, Rasmine Laudrup, efter den vanvittige sejr i Herning søndag aften.
Foto: René Schütze
Stemningen i MCH Arena i Herning var ekstatisk, efter at Danmarks dressurlandshold triumferede og sikrede sig guld - hos prinsesse Nathalie trillede tårerne af lykke, mens kronprinsesse Mary jublede med fra tilskuerrækkerne.

Jublen ville ingen ende tage, da det søndag aften stod klart, at Danmarks dressurlandshold havde vundet guld og dermed er verdens bedste.

Prinsesse Nathalie, der er personlig træner for to af de fire ryttere på landsholdet, Cathrine Laudrup-Dufour og Daniel Bachmann Andersen, græd tårer af lykke, da det stod klart, at de havde vundet VM, mens kronprinsesse Mary og prinsesse Benedikte strålede af glæde fra tilskuerrækkerne i MCH Arena i Herning .

https://imgix.billedbladet.dk/rs1_8794.jpghhh.jpg
Prinsesse Nathalie med glædestårer i øjnene sammen med Cathrine Laudrup-Dufour og hendes hustru Rasmine Laudrup efter den vanvittige sejr ved VM i Herning.
Foto: René Schütze
https://imgix.billedbladet.dk/rs3_7268.jpg
En begejstret og imponeret kronprinsesse Mary under medaljeceremonien med de danske guldvindere.
Foto: René Schütze
https://imgix.billedbladet.dk/rs1_8793.jpg
Prinsesse Benedikte ønsker som protektor for VM i Ridesport de lykkelige og lettede guldvindere stort tillykke med sejren.
Foto: René Schütze

Sikke en triumf

Ifølge Ritzau sikrede Cathrine Laudrup-Dufour på hesten Vamos Amigos danskerne guldet med en score på 81,864 procent i sit ridt, som endte som det bedste af alle i hele konkurrencen.

Cathrine Laudrup-Dufour førte sammen med Nanna Merrald Rasmussen, Carina Cassøe Krüth og Daniel Bachmann Andersen Danmark til hjemmebanetriumfen.

https://imgix.billedbladet.dk/rs1_8791_0.jpg
En kæmpe triumf - de lykkelige og lettede danske guldvindere - Cathrine Laudrup-Dufour, Nanna Merrald Rasmussen, Carina Cassøe Krüth og Daniel Bachmann Andersen. I den røde jakke er det holdleder Anne-Mette Binder.
Foto: René Schütze
https://imgix.billedbladet.dk/rs3_7271.jpg
Cathrine Laudrup-Dufour og prinsesse Nathalie blev overvældet af følelser, efter det gik op for dem, at sejren var hjemme.
Foto: René Schütze

Nanna Merrald Rasmussen og Carina Cassøe Krüth havde redet lørdag, mens Daniel Bachmann Andersen og Cathrine Laudrup-Dufour var på banen søndag med de kongelige på tilskuerrækken.

Danmark sluttede med en samlet score på 235,451, Storbritannien og Tyskland tog sølv og bronze.

Med sin VM-sejr kvalificerer Danmark sig samtidig til OL i Paris i 2024.

Læs mere om: