15 ÅR SIDEN: Dronning Elizabeth mistede sin søster prinsesse Margaret

Torsdag er det 15 år siden, prinsesse Margaret gik bort i en alder af 71 år.

I dag for 15 år siden døde den britiske prinsesse Margaret. Hun blev 71 år.

Prinsessen, der blev født den 21. august 1930 i Skotland, levede et liv i offentlighedens søgelys som søster til dronning Elizabeth, og det førte både op- og nedture med sig.

For selv om tilværelsen som søster til det britiske monarkis overhoved betød et liv med mange privilegier og spændende opgaver, så betød det også, at prinsesse Margaret ikke kunne gifte sig med sin første store kærlighed Peter Townsend.

Hans status som fraskilt gjorde, at et ægteskab med prinsessen blev anset for umuligt.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Ifølge avisen The Guardian var det blandt andet det faktum, at kirken så med alt andet end milde øjne på skilsmisse og nye ægteskaber blandt fraskilte, der var udslagsgivende for prinsesse Margarets senere beslutning om at opgive ægteskabsplanerne.

Og det endda selv om der ifølge avisen var en stor opbakning fra briterne til, at prinsesse Margaret skulle vælge kærligheden.

Efter at prinsesse Margaret i midten af 1950'erne dermed havde opgivet forholdet til Peter Townsend, mødte hun et par år senere fotografen Anthony Armstrong-Jones, som hun giftede sig med i 1960.

NOSTALGI: Dronning Ingrid til fest med dronning Elizabeth

De fik sammen børnene David Armstrong-Jones og Lady Sarah Chatto i 1961 og 1964, og Anthony Armstrong-Jones fik også titlen lord Snowdon. 

Parrets ægteskab holdt dog ikke, og de blev skilt i 1978, efter at de, efter sigende, begge havde haft affærer.

Efter prinsesse Margaret fyldte 60 år, begyndte hendes helbred så småt at gå ned ad bakke. Ifølge The Guardian var følgerne af et festligt liv med masser af alkohol og cigaretter begyndt at vise sig, og i 1998 fik hun et slagtilfælde - og allerede tre år senere, i marts 2001, et mere.

Knap et år senere, den 9. februar 2002, sov hun stille ind på King Edward VII-hospitalet i London med sine børn ved sin side.

Prinsesse Margarets mor, dronningmoderen Elizabeth, døde syv uger senere den 30. marts 2002, 101 år gammel.

I galleriet ovenfor har vi samlet en række billeder af prinsesse Margaret og familien.

Vil du læse det allerførste nummer af BILLED-BLADET fra 1938? Se her hvordan!

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden