20 år siden prinsesse Diana døde

En hel verden lyttede med i rædsel, da nyheden om prinsesse Dianas død spredte sig med lynets hast den 31. august 1997.

Sjældent har et dødsfald forenet så mange, som prinsesse Dianas død gjorde det dengang for 20 år siden.

I Danmark – og over hele verden – stod folk op den morgen i 1997 til nyheden om, at prinsese Diana var død om natten efter en voldsom bilulykke i tunnelen under Pont d'Alma i Paris.

En nyhed, der rystede en hel generation af især unge mennesker, for hvem hun havde været et forbillede i flere år. 

En hel nation i chok

Det var ikke kun englændere i alle aldre, der var i chok og fuldstændig knuste over dødsfaldet. Resten af verden sørgede med englænderne og Dianas to sønner.

Mens dødsfaldet ryddede forsiderne på aviserne og programfladerne på tv over hele jorden, så var opmærksomheden fra hele verden rettet mod England – eller rettere sagt på briternes voldsomme sorg, der kom til udtryk i London.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Og også på den kongelige familie med dronning Elizabeth i spidsen, der låste sig ind på Balmoral Slot i Skotland sammen med Dianas to unge sønner, prins William på 15 år og prins Harry på 12 år, og ikke gav lyd fra sig.

Mange TV-udsendelser om Diana

I de foregående uger har der været tid til eftertanke i England. Flere dokumentarer om Diana er blevet produceret om hendes liv, og de to sønner har også for første gang fortalt om deres opvækst med Diana, og hvilken dramatisk ændring deres liv undergik den dag for 20 år siden.

På 20-års dagen, i aften, viser både TV 2 og TV 2 Charlie dokumentarer og film om prinsessen, der for altid vil være kendt som "folkets prinsesse".

Vi mindes "lady Di" med et helt galleri af billeder i toppen af denne artikel. 

Prinsesse Dianas begravelse
Foto: AOP

Prinsesse Dianas begravelse

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden