Mandag, 22. marts 2021 - af Ulrik Ulriksen

Ærgerlig Elizabeth: Stor fødselsdagsfest går i vasken

Dronning Elizabeth
Dronning Elizabeth
Foto: Mega
En af årets helt store royale fester må aflyses og i stedet afvikles i en mindre udgave. Dronning Elizaeth bliver dog fejret med manér i forbindelse med sin fødselsdag.

Dronning Elizabeths årlige fødselsdagsparade i juli, Trooping the Colour, kommer ifølge Buckingham Palace og Daily Mail ikke til at blive afviklet på traditionel vis.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Efter at have rådført sig med regeringen og andre relevante myndigheder har man besluttet, at dronningen fødselsdagsparade ikke løber af stablen i London i det store format. 

Dronning Elizabeth fejres alternativt

I stedet vil man finde et alternativt og meget mindre parade-format til en begivenhed ved Windor Castle, hvor Majestæten residerer i denne tid.

Sandsynligvis vil dronning Elizabeth, der fylder 95 år den 21. april, være hovedperson til en mindre udgave af den royale fødselsdagsparade i juni.

Der vil være tale om en lille, kort militær højtidelighed på samme måde som sidste år.

Tilfreds dronning

Sidste år var det en glad og tilfreds dronning Elizabeth, der midt i en barsk corona-tid lod sig fejre til en begivenhed præget af de mange vigtige restriktioner.

Normalt er hele den kongelige familie samlet for at fejre dronningens fødselsdag.

De deltager i en fornem parade ved the Mall, hvor tusindvis af englændere stimler sammen for at se de kongelige og hylde dronning Elizabeth.

Stor dag på balkonen

På den store dag er der også show leveret af flyvevåbnet, og de flotte jetmaskiners leg på himlen plejer Elizabeth og den kongelige familie at se fra Buckingham Palace-balkonen.

Helt på denne måde bliver det ikke i år – præcis som det var tilfældet sidste år.

Alligevel ventes det dog, at fejringen af dronning Elizabeths 95-års dag bliver en festlig og fornem begivenhed.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden