15. jun. 2021
Af Christinna Braun

For anden gang i 69 år: Derfor misser dronning Elizabeth det igen

Dronning Elizabeth. Arkivfoto. 
Dronning Elizabeth. Arkivfoto.
Foto: MEGA
For kun anden gang i 69 år misser dronning Elizabeth en af sine yndlingsbegivenheder.

Den 15. juni blev hestevæddeløbet Royal Ascot skudt i gang, men det var uden dronning Elizabeth.

Dronning Elizabeth plejer ellers at være fast inventar, når det pompøse hestevæddeløb går i gang, men på førstedagen måtte majestæten følge med i tv’et hjemme i privaten på Windsor Castle.

Det skriver Daily Mail.

Dronning Elizabeth, 95, har selv en hest, King’s Lynn, med i løbet, og ifølge mediet Daily Mail håber majestætens væddeløbsmanager, at hun vil deltage i en af de kommende dage.

Familiemedlemmer deltog

Første gang, dronning Elizabeth missede Royal Ascot, var sidste år, hvor coronavirus var på sit højeste, og det derfor blev vist uden publikum.

Flere af dronningens familiemedlemmer deltog i væddeløbsfesten på førstedagen, den 15. juni. Af de royale gæster var blandt andet barnebarnet Zara Tindall med gemalen Mike, prins Edward og hustruen Sophie samt prinsesse Anne.

Ifølge Daily Mail ville den hesteglade dronning Elizabeth naturligvis gerne have deltaget, men på grund af corona-restriktioner, bliver majestæten hjemme på førstedagen.

Royal Ascot kendes også for sin ekstravagante dresscode – det er nemlig kutyme, at kvinderne bærer smukke (og nogle lidt vilde) hatte.

Den danske designer Isabell Kristensen har deltaget i væddeløbet flere gange, og du kan se flere af hendes Ascot-outfits i galleriet herunder.

GALLERI: Ascot 2019: Blå nuancer (Foto: Mega)

Læs mere om: