19. dec. 2012
Af af Kasper Skov Jensen, Newsdesk, Aller Media

Briterne ikke i tvivl - hertuginde Catherine venter tvillinger

hertuginde Catherine og prins William
hertuginde Catherine og prins William
Foto: AOP
Et stort antal i den britiske befolkning forventer, at Catherine og William gør det danske kronprinspar kunsten efter og får tvillinger.

Spillelystende briter er vant til at kunne sætte penge på sportsgrene som fodbold, cricket og speedway, men hertuginde Kates graviditet og muligheden for kongelige tvillinger har fået endnu flere til lommerne.

Offentliggørelsen af hertuginde Kates graviditet tog de britiske medier med storm, og siden har der været spekuleret i, om hertugindens sjældne form for morgenkvalme øger chancen for tvillinger. Det er en chance, som mange briter har valgt at sætte penge på. Faktisk har interessen for at spille på, at Kate føder tvillinger, været så overvældende for Storbritanniens største bookmaker, at væddemålet er blevet nedjusteret adskillige gange.

Ladbrokes startede med at give odds 51 - altså indsatsen 51 gange igen til de hurtige spillere, der satte penge på en tvillingefødsel. Men det blev der spillet på så meget, at Ladbrokes følte sig nødsaget til at nedjustere væddemålet til at give pengene 11 gange igen - og hvis man sætter sine sparepenge på det nu, kan man seksdoble indsatsen, hvis der kommer britiske tvillinger til verden til sommer.

Den kraftige nedjustering sker på trods af, at eksperter, ifølge BBC, hele tiden har anslået chancen for, at Kate føder tvillinger til cirka 2,5 procent. Ladbrokes erkender den lille sandsynlighed, men vil ikke løbe risikoen ved det høje odds.

- Det lader til, at den brede britiske offentlighed virkelig håber på tvillinger, så vi blev nødt til at nedsætte oddset efter adskillige væddemål. Det er rigtigt, at sandsynligheden for tvillinger er lille, men vi må også vurdere vores risiko, siger Alex Donohue fra Ladbrokes britiske PR-afdeling, til Alive.dk

Andre britiske bookmakere ligger nogenlunde på samme niveau. William Hill giver i øjeblikket deres spillere 6,50 gange pengene igen for tvillinger, mens Paddy Power ligger lidt højere med odds 7,0.

Vind på navnet og hårfarven

Der er også penge at hente for dem, der kan gætte detaljer om Kates førstefødte. Ladbrokes giver odds 9,0 hvis barnet bliver døbt Elizabeth eller Diana. George giver pengene 10 gange igen, og hvis valget falder på enten Charles eller Victoria kommer pengene 11 gange retur.

Hvis man tror på et nyt utraditionelt navn i den kongelige familie som Rafa, Arsene, Tulisa, Basil, Elvis, Jahmene, Rylan eller Janine udløser det odds på hele 501.

Hårfarven på det førstefødte barn er en anden af de mange muligheder for at vinde penge på graviditeten. Her følges William Hill og Paddy Power ad. Begge bookmakere giver omkring odds 2,50 for brunt hår, 3,0 for blond og 8,0 for rødt hår.

Oddssætter hos Danske Spil, Hans-Henrik Busk Stie, forklarer til Alive.dk, at man gerne vil lave spil på Kates graviditet, men ikke kan på grund af tekniske vanskeligheder.

Læs mere om: