9. apr. 2022
Af Malan Joensen

Bryllupsdag: Tillykke til prins Charles og hertuginde Camilla

Prins Charles og hertuginde Camilla blev gift den 9. april 2005.
Prins Charles og hertuginde Camilla blev gift den 9. april 2005.
Arkivfoto: Ritzau Scanpix
I dag er det 17 år siden, prinsen af Wales og hertuginden af Cornwall blev viet på Windsor Rådhus. Senere skulle datoen dog også få en helt anden betydning for parret.
Den 9. april 2005 blev Camilla Parker Bowles, dengang 57 år, og prins Charles, dengang 56 år, viet på Windsor Rådhus og siden velsignet i St. George’s Chapel på Windsor Castle. Robinson Valentine havde kreeret brudens silkekjole, der havde en lang frakke i samme farve med et lille slæb og fine broderier i guldtråd.
Den berømte hattemager Sir Philip Treacy stod bag den fornemme, forgyldte fjerhat med Swarovskikrystaller. Brudebukettens farver matchede både kjole og hat med aurikler i hvide og gule nuancer, liljekonvaller og en kvist myrter, og buketten var bundet sammen af silke i samme farve som kjolen.

Bryllupsrejsen gik til Balmoral

Efter ceremonierne var der reception i Waterloo-salen på Windsor Castle, og parret rejste senere på bryllupsrejse til Balmoral i Skotland. Prins Charles og den daværende Camilla Parker Bowles, havde oprindeligt været kærester i en periode i starten af 1970’erne, men i 1973 giftede Camilla sig med Andrew Parker Bowles, og prins Charles giftede sig i 1981 med prinsesse Diana.
Camilla Parker Bowles blev skilt fra sin mand i 1995, tre år efter at prins Charles og prinsesse Diana var blevet separeret. I slutningen af 1990’erne begyndte prins Charles og Camilla Parker Bowles at blive set offentligt sammen ved forskellige arrangementer, og den 10. februar 2005 offentliggjorde det britiske kongehus, at de var blevet forlovet.
Fra sit første ægteskab har hertuginde Camilla af Cornwall sønnen Tom fra 1975 og datteren Laura fra 1979, mens prins Charles har to sønner, prins William fra 1982 og prins Harry fra 1984. Senere har den ellers så festlige bryllupsdag dog fået et mere trist skær, da prins Charles mistede sin far, prins Philip, netop på denne dato i 2021.

Læs mere om: