Torsdag, 22. marts 2012 — af af Louise Møller

Charles og Camilla besøgte Bergen i regn og tyk tåge

Hertuginde Camilla og dronning Sonja var i højt humør, trods det lidt triste vejr
Hertuginde Camilla og dronning Sonja var i højt humør, trods det lidt triste vejr
Foto: AOP
Vejret var ikke fra sin bedste side, da Bergen onsdag fik kongelige besøg

I tyk tåge og let regn besøgte prins Charles og hertuginde Camilla den norske by Bergen, hvor der stod bæredygtigt fiskeri, et besøg på den britiske fregat, HMS Liverpool, kultur og besøg hos en natur-børnehave på programmet.

Vejret var ikke fra sin bedste side, men Camilla havde udstyret med, da hun med dronning Sonja besøgte Granebo, som er en natur-børnehave. Under en rummelig paraply, fik hun en rundvisning på det natursmukke område, hvor børnene til dagligt prøver kræfter med alt fra vandreture på ski og til fods, samt klatring og kano.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prins Charles' dag med kong Harald bragte ham blandt andet til en af Norges ældste fæstninger, Bergenhus Fæstning, som blev bygget af kong Haakon for 750 år siden. Derudover besøgte de kongelige gæster også den gamle havn i Bergen, hvor prins Charles fik svinget med øksen på gammeldags manér.

Camilla og Sonja sluttede dagen med et besøg på Edvard Griegs museum.

Torsdag er prins Charles og hertuginde Camillas sidste dag i Norge. Men inden de drager mod Sverige, besøger dronning Sonja og Camilla et kræftcenter i Oslo, mens prins Charles aflægger den britiske ambassade et visit. Sammen afslutter de turen med udstillingen "Kongelige rejser 1905-2005".

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden