11. maj. 2021
Af Malan Joensen

Charles støtter mor: Stor dag for dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth og prins Charles ved parlamentets åbning i 2019.
Dronning Elizabeth og prins Charles ved parlamentets åbning i 2019.
Arkivfoto: MEGA
Dronning Elizabeth skal tirsdag holde tale ved åbningen af det britiske parlament.

I dag skal dronning Elizabeth, 95, på sin første officielle opgave uden for Windsor Castle siden prins Philip gik bort den 9. april.

Det er dagen for åbningen af det britiske parlament, og som traditionen foreskriver det, sker det med deltagelse af monarken, der også skal holde en tale fra den overdådige trone i House of Lords.

Dronningen forventes ifølge parlamentets hjemmeside at ankomme 11.20 britisk tid.

Ifølge BBC vil prins Charles og hertuginde Camilla gøre dronningen selskab, og faktisk har prins Charles været ved sin mors side de senere år ved åbningen - i juni 2017, oktober 2019 og december 2019, fordi prins Philip blev syg og senere gik på pension.

På grund af coronarestriktioner vil der være nogle ændringer i år.

Der vil være færre deltagere, og alle skal kunne fremvise en negativ coronatest samt bære mundbind, medmindre de har tilladelse til at lade være.

Dronningen vil ikke køre i karet fra Buckingham Palace til parlamentet, men i sin Bentley. Hun vil bære en hat i stedet for den tunge Imperial State Crown, som i stedet vil blive placeret på en pude tæt ved monarken.

Den imponerende krone vejer omkring 1,3 kilo, er besat med mere end 3.000 ædelsten, og dronningen havde den senest på ved åbningen af parlamentet i 2016.

Læs mere om: