14. okt. 2018
Af Helle Skram de Fries

Den rørende og smukke historie bag prinsesse Eugenies brudekjole

Prinsesse Eugenie, Jack Brooksbank
Prinsesse Eugenie, Jack Brooksbank
Foto: Rex
Der var en helt særlig og smuk grund til, at 28-årige prinsesse Eugenie havde valgt netop dét design til brudekjolen, da hun ankom til St. George's Chapel.

Prinsesse Eugenie havde bevidst bedt om en ganske særlig detalje ved sin flotte brudekjole, kreeret af Peter Pilotto og Christopher De Vos, da hun fredag 12. oktober trådte op ad trappen foran St. George's Chapel for at sige ja til sin store kærlighed Jack Brooksbank.

Prinsessen ville med sin brudekjole nemlig sende en rørende hilsen til nogle mennesker, der har betydet kolossalt meget for hende. Det fortalte hun i et interview med den britiske TV-kanal, ITV, før sin store dag.

Opereret for skæv ryg

Den dybe uskæring i kjolen viste nemlig tydeligt det lange ar, prinsesse Eugenie har på ryggen. Arret stammer fra den operation, prinsessen gennemgik, da hun som 12-årig måtte opereres for skoliose - populært kaldet ”skæv ryg”. En operation, der på afgørende vis ændrede hendes liv.

Skoliose får rygsøjlen til at krumme, så det bagfra ser ud som et S eller et C.

https://imgix.billedbladet.dk/rexfeatures_9927730cr.jpg
Prinsesse Eugenie
Foto: Rex

Ville ære hospitalspersonalet

I interviewet op til brylluppet røbede prinsessen, at der ville være en særlig detalje ved brudekjolen, der ville ære de mennesker, der tog sig af hende, da hun blev opereret.

- Jeg fik en operation, da jeg var 12, som I kan se på fredag (bryllupsdagen, red.). Det er en smuk måde at ære de mennesker, der tog sig af mig - og støtte alle de unge mennesker, som også går igennem dette. Jeg tror, man kan forandre, hvad skønhed er - og man skal kunne vise andre sine ar, sagde Eugenie i interviewet.

I BILLED-BLADET på torsdag, den 18. oktober, får du et ekstra tillæg med alt om det royale bryllup.

Læs mere om: