Søndag, 12. juni 2016 - af Juliane Olsen

Derfor bærer dronning Elizabeth hvide handsker

Dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth.

Foto: AOP
Når dronning Elizabeth deltager i officielle begivenheder udendørs, bærer hun altid handsker, og det er der en ganske særlig grund til.
Den 90-årige dronning Elizabeth foretrækker at bære hvide handsker, og det er der en traditionsbunden årsag til.

Deltag i vores afstemning og vind drømmerejse

Handskerne ses altid, når den britiske dronning deltager i officielle begivenheder udendørs.   Farven afhænger af, hvad hun ellers bærer, men det er som regel hvide eller sorte handsker, der er i spil ifølge Svensk Damtidning.   SE BILLEDERNE: Gæsternes flotte hatte ved dronning Elizabeths fejring  

Handsker bæres mod kulde

De fleste kongelige bærer lange hvide handsker til kjoler mest af alt for forfængelighedens skyld, men også af praktiske årsager.   Behovet er dog forsvundet, efterhånden som centralvarmen har vundet indpas, men udendørs er det stadig nødvendigt at undgå kulde i hænderne.   Men der er også andre grunde til, at smukke handsker stadig gør sig gældende.   Ifølge Sewing Queens, der leverer handsker til dronning Elizabeth, trykker hun folk i hænderne hele 45.000 gange om året.   Derfor har dronningen behov for mange forskellige par.   Som mange andre kvinder på hendes alder går hun i øvrigt også sjældent ud uden hat eller halstørklæde.  
Dronning Elizabeth
Foto: AOP

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden