24. aug. 2021
Af Malan Joensen

Derfor blev kæmpe 1980'er-hit spillet lige foran Buckingham Palace

Buckingham Palace i sommeren 2021.
Buckingham Palace i sommeren 2021.
Foto: MEGA
Det var en helt særlig dag for tilskuerne foran slottet i London, da fornem tradition blev genoptaget.

Mandag var der det traditionelle vagtskifte foran Buckingham Palace for første gang i halvandet år.

Foran det prægtige slot i London var folk samlet for at se de flot klædte gardere og musikkorpset Band of the Coldstream Guards.

For at ære det britiske olympiske team havde man blandt andet valgt at spille 1980'er-hittet "Gold" med Spandau Ballet fra 1983 og Whitney Houston’s "One Moment In Time" fra 1988.

Det skriver flere britiske medier, deriblandt ITV.

Den flotte og stemningsfulde tradition med vagtskiftet tiltrækker naturligvis mange tilskuere, lokale såvel som turister, og derfor blev den ceremonielle del indstillet i marts 2020, hvor coronapandemien for alvor fik fat i Storbritannien.

Det betyder også, at gårsdagens festlige vagtskifte for en del af gardernes vedkommende var første gang, de var en del af det.

- Eftersom det er 18 måneder siden, vi senest foretog et ceremonielt vagtskifte (ved Buckingham Palace, red.), har der været en frygtelig masse hårdt arbejde og forberedelse, udtalte Garrison Sergeant Major Andrew Stokes fra Coldstream Guards, som stod i spidsen for ceremonien, blandt andet til ITV.

Dronning Elizabeth kunne dog ikke nyde den flotte musik og ceremonien tæt på, da hun stadig opholder sig på Balmoral i Skotland.

Se en video med den stemningsfulde musik, som kongehuset har delt på Twitter, her nedenfor:

Læs mere om: