15. sep. 2013
Af af Juliane Olsen, IN.dk, Aller Media

Derfor er hertuginde Catherines hår skadet af graviditeten

Hertuginde Catherine af Cambridge hår efter fødslen
Hertuginde Catherine af Cambridge
Foto: AOP
Siden fødslen af prins George har hertuginde Catherines hår mistet sin glans, og det er da heller ikke unormalt, at en graviditet og fødsel kan være en hård omgang for håret.

Under sin graviditet tog Hertuginden af Cambridges smukke hår sig ud fra dets bedste side, men siden hun fødte prins George i juli har det set ud til, at hun som mange andre nybagte mødre har betalt prisen med sit glansfulde hår.

Det er bestemt heller ikke unormalt, at kvinder oplever, at deres hår er tykkere og mere glansfuldt under en graviditet, men de hormonelle ændringer efter barnet er født er med til at påvirke håret i negativ retning.

- Hår har tre faser: Vækst, hvile og fældning. Normalt vokser håret i samme mængde, som det falder af. Men under påvirkning af graviditetshormoner forbliver flere hår i vokse-fasen især i det andet og tredje trimester, hvilket er årsagen til, at kvinder ofte lægger mærke til, at deres hår bliver tykkere, som graviditeten skrider frem. Sædvanligvis er det at miste sit hår efter en fødsel blot, at håret vender tilbage til normalen, siger den britiske dermatolog Justine Hextall til Daily Mail.

Spis sundt for håret

Det vil altså sige, at når hormonerne vender tilbage til et normalt stadie, så vil det tørre krushår samtidig forsvinde. I mellemtiden kan det være en fin løsning at bruge hårprodukter, der modvirker tørt hår, og som øger olie- og fugtniveauet i håret.

- Graviditet anses for at være en fantastisk tid for håret. Men det er ikke sandt for alle. Hår er tilbøjelig til at blive gradvist mere tørt under graviditeten som hormonerne mindsker mængden af olie, som talgkirtlerne producerer. Bare vælg sunde fødevarer. Og sikr dig, at du også får protein, hvilket håret behøver for at kunne gro. Din krop anser dit hår for at være ikke-essentielt væv, så det er det sidste, som får gavn af god ernæring, siger Philip Kingsley, der er specialist i hårpleje, til Daily Mail.

Det ser samtidig ud til, at hertuginde Catherine midlertidigt har opgivet at farve sit hår muligvis, fordi der stadig er megen diskussion om, hvorvidt kvinder bør farve håret, mens de er gravide eller ammer. Det skulle dog ifølge forskning være ret usandsynligt, at den lille smule kemikalier, der er brugt i hårfarve vil blive videregivet til barnet gennem brystmælken, fordi meget lidt kommer ud i blodbanerne.

Læs mere om: