Derfor står knust Meghan nu frem med sin sorg

Hertuginde Meghan.

Hertuginde Meghan.

Foto: Ritzau Scanpix
For hertuginde Meghan er der en helt særlig grund til, at hun nu åbner op omkring tabet af sit og prins Harrys ufødte barn i sommer.

Det har vakt opsigt verden over, at hertuginde Meghan i en kronik med overskriften "De tab vi deler - måske begynder helingen med tre enkle ord: Er du ok?" i New York Times onsdag den 25. november fortæller, hvordan hun og prins Harry i sommer mistede deres ufødte barn. 

Og der er en helt særlig grund til, at hertuginde Meghan har valgt at åbne op omkring sin spontane abort netop nu. 

Ønsker at bryde tabu

For ved selv at være åben omkring det svære emne, håber hertuginde Meghan at kunne bryde det tabu, der er forbundet med abort.

"At miste et barn betyder, at man skal bære en næsten ubærlig sorg, som mange oplever, men kun få taler om. Midt i vores smerte over tabet, opdagede min mand og jeg, at i et lokale med 100 kvinder, har 10 til 20 af dem haft en abort. Men selvom denne smerte er overvældende almindelig, forbliver samtalen tabu, fyldt med (uberettiget) skam, der fastholder en cyklus af ensom sorg," skriver hertuginde Meghan i sin kronik og opfordrer til at lytte mere til hinanden og spørge ind til, hvordan hinanden har det.

For ved at dele vores sorg, tager vi også første skridt henimod en heling, lyder det fra Meghan.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Opslidende år

I kronikken skriver Meghan også om, hvor opslidende coronakrisen har været for mange og om de voldsomme episoder med politivold, som har ført til store protester. 

Hun konkluderer, at den polarisering, der har fundet sted i samfundet, kombineret med coronakrisens krav om social isolation, har efterladt os med en følelse af ensomhed, der er større end nogensinde før. 

Opfordring til alle

I slutningen af kronikken opfordrer hun endnu engang alle til at spørge folk omkring dem, om de er ok, og begynde en samtale. 

For som hun siger, er vi på grund af de mange udfordringer, vi har oplevet i år, mere forbundne end nogensinde. 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden