Kate Middleton graviditet og fødsel:
Det fik hertuginde Catherine i barselsgave fra Finland

Hertuginde Catherine
Hertuginde Catherine
Foto: AOP
Prins William og hertuginde Catherine har modtaget et startkit med udstyr til deres kommende baby fra den finske regering.

Det er meget muligt, at den 31-årige hertuginde Catherine ikke har holdt et luksuriøst babyshower fyldt med foræringer til hendes kommende barn, men det er ikke ensbetydende med, at gaverne fra omverdenen ikke strømmer ind til det britiske kongehus lige nu.

Blandt de glade givere er den finske regering, som mener, at et standard-startkit til den lille baby er sagen. I Finland får alle nybagte mødre uddelt en kasse fyldt med ting til deres lille ny, og når boksen bliver tømt, kan den bruges som soverum til babyen. Startkittet skulle angiveligt have været med til at sænke børnedødeligheden i det meste af verden, og er et skattet stykke udstyr for de fleste vordende forældre.

LÆS OGSÅ:
Kronprinsesse Mary slår hertuginde Catherins stil

Uanset om det nye medlem af kongefamilien, som bliver tronarving i tredje linje, rent faktisk kommer til at sove i kassen, så har prins William og hertuginde Catherine i hvert fald modtaget gaven med stor tak.

- Vi var henrykte over at modtage en meget betænksom gave i barsels-pakken fra den finske regering. Det var en meget venlig gestus, og vi er meget taknemmelige for den. Jeg er sikker på, at hertugen og hertuginden er meget interesseret i at se indholdet, siger en talsmand fra Kensington Palace til BBC.

Veludstyret startkit

Det er da også en særdeles veludstyret pakke, som de vordende forældre er blevet foræret. Den indeholder et sove-underlag, sengetøj, lagen, sovepose, tæppe samt et udvalg af børnetøj lige fra flyverdragt, hue, vanter, sparkedragt til gamacher i unisex-farver og mønstre. Desuden er der pleje-genstande som håndklæde med hætte, neglesaks, en tandbørste, badetermometer, børnesalve ud over vaskeklude og stofbleer samt en billedbog, tand-legetøj, BH-indlæg og kondomer.

- De finske sundhedsmyndigheder ønskede at lykønske hertugen og hertuginden af Cambridge. Barsels-pakken har fået så positiv modtagelse i hele verden. Timingen var perfekt i og med, at det kongelige par skal have et barn, siger talsmand Heidi Liesivesi ifølge E!online.

LÆS OGSÅ:
Få de seneste nyheder med kronprinsesse Mary her

I 1969 blev stofbleerne i kassen faktisk skiftet ud med engangsbleer, men stofbleerne har efterhånden sneget sig vej tilbage hen over de seneste år af hensyn til miljøet. Nu er prins William og hertuginden Catherine i hvert fald rigt udstyret forud for fødslen, og hos Kensington Palace har man modtaget gaven på parrets vegne.

Alt imens har den kommende farfar prins Charles og hans kone, hertuginde Camilla af Cornwall været en tur i Wales for at besøge det økologiske landområde Rhug Estate, hvor parret blev præsenteret for, hvordan man producerer økologisk babymad af mærket Plum.

- Vi var fuldstændigt henrykte over, at Rhug havde valgt at præsentere prinsen af Wales og hertuginden af Cornwall for Plum-babymad, hvor hovedingredienserne kommer fra Rhug Estate, siger en talsmand for Plum til Daily Mail.

Terminen nærmer sig

Det britiske kongehus modtager dog kun gaver fra privatpersoner og udenlandske regeringer, og afviser alle foræringer med kommercielle formål. Derfor er det også uvist hvilket mærke af babymad som den lille ny, der kommer verden om ganske kort tid, vil blive madet med.

Den officielle terminsdato for den kongelige baby er 13. eller 14. juli, men der har været en del spekulationer om, at barnet meget vel kan komme til verden ti dage før denne dato, hvilket vil sige, at fødslen kan gå i gang når som helst i denne tid.

Derfor har fotograferne da også allerede taget opstilling udenfor St. Mary’s Hospital i bydelen Paddington i London, hvor hertuginde Catherine vil blive indlagt på fødeklinikken Lindo Wing, hvor også prinsesse Diana fødte begge sine sønner i henholdsvis 1982 og 1984.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden