Torsdag, 6. august 2020 — af Niels Burgos

Det kan prins Williams søn arve efter prins Andrew

Prins Andrew, prins Louis
Prins Andrew, prins Louis
Foto: Mega
Lille prins Louis ken få en helt særlig arv efter sin fars onkel.

BILLED-BLADET's royale brevkasseredaktør, historiker Jon Bloch Skipper, giver hver uge i bladets spalter svar på mange interessante spørgsmål fra læserne. For nylig spurgte en læser, Lene Salling, f.eks., hvad der mon skal ske med titlen "hertug af York", når dronning Elizabeths næstældste søn, Andrew, ikke længere lever - og ingen sønner har til at overtage titlen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Næppe prins Harry

Block Skipper svarer:

Hvis prins Andrew, den nuværende hertug af York, er død, når prins William bliver konge, vil titlen sandsynligvis tilfalde prins Louis af Cambridge. For titlen, der har eksisteret i hundredvis af år, er som regel blevet givet til monarkens næstældste søn. Som andre adelstitler kan den arves fra far til søn, men da Andrew har to døtre, kan det ikke lade sig gøre. Jeg mener ikke, det er realistisk, at prins Harry bliver hertug af York, når prins Charles bliver konge.

Harry er allerede hertug af Sussex og har desuden meddelt, at han ikke ønsker flere royale forpligtelser. En mulighed er også, at titlen forsvinder med Andrews’ død og først tages i brug om mange år, når en ny monark finder anledning til det. Det er nemlig monarken, der suverænt bestemmer, hvem der skal have den fornemme og historiske titel og på hvilke vilkår.

Bedste hilsner

Jon Bloch Skipper

Har du selv et spørgsmål til BILLED-BLADETs royale brevkasse, kan du sende det som mail til [email protected]

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden