25. jul. 2013
Af af Juliane Olsen

Det ønsker Kate og William sig i barselsgave

Hertuginde Catherine af Cambridge og prins William
Hertuginde Catherine af Cambridge og prins William
Foto: AOP
Det kongelige forældrepar har opfordret alle til at donere penge til velgørenhed i stedet for at forære dem barselsgaver.

Fødslen af Hertugen og Hertuginde af Cambridges lille barn er en af de mest ventede begivenheder i dette årti, og nu er det uden tvivl, at mange har et ønske om at sende den lille prins et væld af gaver.

Se også mødet med prins Williams og hertuginde Catherines søn i et 360 graders perspektiv

Men det vil være imod hertuginde Catherines og prins Williams egen vilje, for de har nu opfordret alle til at donere penge til velgørenhed i stedet ifølge Daily Mail. Et ønske som kommende forældre over hele Storbritannien sagtens kan følge ifølge en ny undersøgelse.

Hellere end indgraverede skeer, blomster og andre nipsgenstande, er det praktiske genstande, som kommende forældre ønske at blive givet i barselsgave ifølge undersøgelsen. Det mener 72 procent af de adspurgte par.

Gaver som tøj, gavekort og bleer er således velkomne, og kun ti af parrene i undersøgelsen ønsker at modtage lette gaver som en buket blomster eller souvenirs. Og selv de der tænker praktisk indrømmer, at de stadig har problemer med at modtage sådanne gaver: Otte procent af de nybagte forældre vedkender, at selv praktiske gaver ender i skraldespanden, fordi de modtager flere gaver af samme slags.

Spild af barselsgaver

Tøj ligger i top på listen over gaver, som ikke bliver brugt, fordi tøj til nyfødte hurtigt bliver for småt, og forældrene samtidig modtager mange af samme slags.

- Kate og Will har læst den offentlige stemning perfekt. Selv om dette barn får en luksuriøs livsstil, så vil de tydeligvis undgå tegn på unødvendig ødselhed. Vores undersøgelser indikerer, at dette vil blive vel modtaget hos forældre i Storbritannien, der også indtager en mere praktisk holdning, og som vil undgå spild, siger en talsmand for One4all.

Hertuginde Catherine og prins William vil selv passe deres lille prins.

Den samlede pris for barselsgaver kan nemlig hurtigt løbe i forhold til, at gaverne måske ikke bliver anvendt i lige så høj grad.

- De fleste mennesker vil bruge mellem 170 og 350 kroner på en barselsgave, og det store antal af gaver taget i betragtning, som folk modtager, når et barn bliver født, så kan det let blive til mellem 3400 og 4300 kroner i gaver, lyder det fra talsmanden.

Hertuginde Catherine fødte mandag sit og prins Williams første barn. Prinsen har nu fået navnet George Alexander Louis.

Læs mere om: