Torsdag, 10. marts 2016 — af Henrik Salling

Downton Abbey-stjerne hilste på prins Charles

Foto: AOP
For prins Charles er det vigtigt, at alle børn stifter bekendtskab med kunst og kultur. I går kunne han fejre 10-året for sin hjælpeorganisation.

Nok er den 67-årige prins Charles kongelig.

Men når man møder så populære skuespillere som blandt andre Hugh Bonneville - Lord Grantham i TV-serien "Downton Abbey" - kan man trods sin kongelige status godt blive lidt benovet.

Det viste den engelske tronarving med al tydelighed, da han sammen med en lang række af Storbritanniens bedste skuespillere fejrede 10-året for sin hjælpeorganisation.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det foregik ved en storslået koncert i St. James' Palace i London, og de mange skuespillere fremførte en række tekster af William Shakespeare i anledning 400-året for forfatterens død.

Lady Shackleton fra Downton Abbey også med

Selv om Hugh Bonneville nok er mest kendt fra "Downton Abbey"-serien, havde han allerede inden denne verdenssucces en stor karriere bag sig.

Prins Charles fik også lejlighed til at hilse på Joseph Fiennes (bror til Ralph Fiennes) og Dame Harriet Walter, der også medvirkede i "Downton Abbey" i en mindre rolle som Lady Shackleton.

Inden forestillingen bød Charles de mange gæster velkommen, inden han selv tog plads på forreste række.

Prins Charles fik ideen under skolebesøg

Ideen til hjælpeorganisationen fik prins Charles, da han for år tilbage besøgte en skole i Balsall Heath i Birmingham. Her studerede elever Shakespeares "Romeo og Julie".

Prins Charles fandt ud af, at mange børn aldrig havde besøgt et teater eller set et teaterstykke. I 2015 introducerede organisationen 9.300 elever til teaterforestillinger, koncerter, dans og opera.

- Alle børn - uanset personlig situation - skal have mulighed for at opleve kunst og og vores historiske kultur, sagde Charles.

Hugh Bonneville læste op af Shakespeare.
Foto: AOP

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden