11. jun. 2016
Af Hanne Rask

Dronning Elizabeth 90 år: Derfor er fødselaren glad for stærke farver

Dronning Elizabeth og prins Philip.
Dronning Elizabeth og prins Philip.
Foto: AOP
I går var hun klædt i gult, i dag er hun i stærk grøn, og der er en årsag til dronning Elizabeths valg af de iøjefaldende farver.

Der er ingen fare for, at Storbritanniens 90-årige fødselar falder i ét med væggen på en dag, hvor mange gerne vil have et glimt af den aldrende dronning.

Står man et sted på Londons The Mall med bare en smule udsyn i dag, kan man umuligt undgå at få øje på dronning Elizabeth, når hun passerer i sin karet med prins Philip, eller hvor hun ellers viser sig.

Deltag i vores afstemning og vind drømmerejse

Fødselaren er nemlig klædt i absolut signalgrøn spadseredragt med tilhørende hat fra Stewart Parvin, og hun ligner ingen andre, hvorfor hun altså er til at få øje på.

SE BILLEDERNE: Gæsternes flotte hatte ved dronning Elizabeths fejring

Og det er også meningen. For ingen skal være gået forgæves til fejringen af Storbritanniens regent. Dronningen skal kunne ses! Og det kan hun i sit valg af farver!

I går, hvor festlighederne begyndte med en taksigelsesgudstjeneste, var dronning Elizabeth i kraftig gul. Og i dag er farven altså meget stærk grøn. Ikke nogen normal hverdagsfarve for en 90-årig, men nu er det heller ikke hvem som helst, der bliver fejret i disse dage. Det er en imponerende mangeårig regent, der trods sin høje alder bestemt ikke ser ud som eller opfører sig som de fleste 90-årige.

Den britiske dronning Elizabeth er stadig i fuldt vigør, og nyder uden tvivl at være i centrum en dag som i dag.

LÆS OGSÅ: Hertuginde Catherine og hertuginde Camilla matcher smukt i hvidt

Hun ved at mange øjne - endda over hele verden - er rettet imod hende, og hun gør absolut intet for at skjule sig. Tværtimod. Hun lyser op i det delvist overskyede London, ikke mindst takket være sit stærkt lysende outfit.

Læs mere om: