Dronning Elizabeth besøgte pave Frans

Prins Philip, dronning Elizabeth og pave Frans.

Prins Philip, dronning Elizabeth og pave Frans.

Foto: AOP
Den britiske dronning havde masser af kulinariske lækkerier med til det katolske overhoved.

Torsdag besøgte dronning Elizabeth og prins Philip Vatikanet og pave Frans.

- Vi er kede af, du måtte vente på os, vi spiste frokost med præsidenten, sagde en smilende dronning Elizabeth, da hun hilste på pave Frans, og hentydede til en foregående frokost med den italienske præsident Giorgio Napolitano.

Denne forsinkelse var dog ikke noget, der lod til at ødelægge den gode stemning ved besøget, der ifølge avisen Daily Mail også bød på udveksling af gaver.

Dronning Elizabeth og prins Philip havde medbragt en pompøs picnic-kurv fuld af forskellige, kulinariske lækkerier fra de royale besiddelser Buckingham Palace, Windsor, Sandringham og Balmoral – der var blandt andet håndlavet sæbe fra Sandringham, forskellige slags honning, chutney og en flaske whisky.

Har mødt syv paver

Pave Frans overbragte også gaver, blandt andet til prins William og hertuginde Catherines søn prins George. En fornem Lapis Lazuli – en såkaldt halvædelsten – dekoreret med et sølvkors og en inskription.

Efter gaveudvekslingen havde dronning Elizabeth og prins Philip et 17 minutter langt privat møde med pave Frans bag lukkede døre med hjælp fra en tolk. Det uformelle møde fandt sted i pavens kontor.

Det er i øvrigt den femte pave, dronning Elizabeth møder – ifølge avisen havde dronningen sit første møde med en pave i 1951, hvor hun mødte pave Pius XII.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden