Onsdag, 3. januar 2018 - af Juliane Olsen

Dronning Elizabeth giver et sjældent interview

Dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth

Foto: All Over
I et nyt dokumentarprogram giver dronning Elizabeth et sjældent interview - bl.a. om sin kroning, der fandt sted i 1953.

Den 91-årige dronning Elizabeth har gjort noget usædvanligt i forbindelse med en ny TV-dokumentar med titlen ”The Coronation”. Her fortæller hun nemlig åbent om sin kroning i 1953, hvilket ellers har været sjældent under hendes årtier lange regeringstid.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

- Jeg har set én kroning og været modtageren i den anden, hvilket er ret ekstraordinært, siger dronningen på bbc.com.

Dronning Elizabeth overværede kroning

Kroningen af kong George 6. Hans datter, den senere dronning Elizabeth, ses til venstre i billedet, lige foran sin mor, dronningemoderen.

Foto: All Over

Monarken fortæller samtidig om den blændende krone, der blev brugt den dag og deler en række andre minder fra ceremonien.

Den fandt sted i Westminster Abbey den 2. juni 1953, men dronningen var altså også tilstede under kroningen af hendes far, kong Georg 6. af Storbritannien.

Dronning Elizabeth, der nu er oldemor, opholder sig lige nu på Sandringham House i forbindelse med sin juleferie.

Monarken blev kronet med tung krone

Foto: All Over

TV-dokumentaren, der bliver sendt på Smithsonian Channel i England den 14. januar klokken 20, er blevet til i samarbejde med BBC og Australian Broadcasting Corporation.

Dronning Elizabeth ser både private og officielle optagelser i udsendelsen, mens hun mindes den dag, hvor hun mærkede vægten af St. Edwards krone.

Den britiske dronning blev kronet 16 måneder efter sin fars død. Hun var bare 25 år.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden