Onsdag, 15. juli 2020 — af Niels Burgos

Dronning Elizabeth har valgt: Her er Meghans afløser

Dronning Elizabeth.
Dronning Elizabeth.
Foto: MEGA
Dronningens svigerdatter bliver kørt i stilling som en ny og vigtig repræsentant for kongehuset

Hun er smilende, nede på jorden, venlig og imødekommende. Og sådan har 55-årige Sophie, grevinde af Wessex, altid været. Men hendes rolle har indtil nu været en af de mere tilbagetrukne i det britiske kongehus. Det meste af offentlighedens opmærksomhed har været rettet mod to andre af de ynge britiske kongelige - hertuginderne Catherine og Meghan.

Sophie af Wessex
Foto: Mega

Men meget tyder nu på, at dette er ved at ændre sig. Efter prins Harry og hertuginde Meghan valgte at trække sig fra deres kongelige pligter, er der opstået et tomrum i rækken af kongelige personer, som påtager sig opgaver med stor offentlig bevågenhed. Og det tomrum skal ny fyldes af den 55-årige Sophie af Wessex. Det er blevet mere og mere tydeligt i den seneste tid, mener britiske hof-eksperter.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Og de fleste mener, hun er et perfekt valg. Hun har sin egen, lidt nedtonede stil - uden på nogen måde at være farveløs og kedelig. Hun forbindes med ordentlighed og professionalisme - og det er egenskaber, et kongehus altid kan bruge.

Sophie af Wessex har siden brylluppet med dronning Elizabeths yngste søn, prins Edward, arbejdet samvittighedsfuldt med velgørende arbejde og nogle få andre protektioner - men til særligt betydningsfulde opgaver har hun altid været ledsager til sin mand. Men nu er Sophie begyndt at udføre større officielle opgaver på egen hånd - og det kan hun tolkes, som om dronningen og Buckingham Palace ønsker, at hun i højere grad end tidligere skal være et af kongehusets ansigter udadtil.

Prins Edward og Sophie af Wessex
Foto: Mega

Grevinden havde inden sit ægteskab med prins Edward et helt almindeligt job, hvor hun brugte sin uddannelse indenfor kommunikation. De to mødtes, da Sophie arbejde på radiostationen Capitol Radio i 1987, og i 1999 blev de gift. Sammen har de børnenene Lady Louise Windsor og James, Viscount Severn.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden