3. mar. 2013
Af af Jan Bergman

Dronning Elizabeth indlagt med mavebesvær

Op til weekenden blev dronning Elizabeth sygemeldt - nu er hun indlagt på King Edwards Hospital.
Op til weekenden blev dronning Elizabeth sygemeldt - nu er hun indlagt på King Edwards Hospital.
Foto: AOP
Den britiske monarks helbred bliver netop nu undersøgt på King Edward Hospital i London - dronningen lider af betændelsestilstand i maveregionen.

Den britiske monark blev op til weekend sygemeldt og måtte aflyse hele den royale kalender. Nu er smerterne taget til og dronningen er blevet indlagt, bekræfter det britiske hof.

Dronningens indlæggelse skyldes en betændelsestilstand i maveregionen oplyser hoffet ifølge britiske medier.

Det er første gang i næsten 10 år den nu 86-årige dronning er blevet indlagt på et hospital. Dronning er blevet indlagt på King Edward Hospital i London, samme hospital der i december havde hertuginde Catherine indlagt nogle dage på grund af graviditetskvalme.

Ifølge hoffet er dronningens tilstand ikke alvorlig, men lægerne ønsker ikke at tage unødige chancer, og har derfor valgt at indlægge hende - indtil videre på ubestemt tid.

Dronning Elizabeths kalender med royale forpligtelser er indtil videre aflyst og et planlagt besøg i Rom er ligeledes aflyst, oplyser hoffet.

Gennem Elizabeth 60 år på tronen som regent, har hun kun sjældent aflyst sine forpligtelser på grund af svigtende helbred. Sidste gang var i 2004 hvor hun blev indlagt til en knæoperation

Læs mere om: