10. sep. 2016
Af Dorte Quist

Dronning Elizabeth kåret til stilikon

Dronning Elizabeth
Dronning Elizabeth
Foto: AOP
Modemagasinet Vanity Fair fremhæver den engelske dronnings personlige tøjstil - og især den neongrønne frakke og hat, som hun bar ved sin 90-års fødselsdag.

Den engelske dronning Elizabeth er blevet kåret som et internationalt stilikon og som en af de bedst klædte kvinder i verden gennem de sidste ti år af det ansete modemagasin, Vanity Fair.

Dronning Elizabeths mest opsigtsvækkende stykke tøj i år, den neongrønne Stewart Parvin frakke og matchence hat, som hun bar i forbindelse med 90-års fødselsdagen, får hun især meget ros for at modemagasinet.

SE BILLEDERNE: Kongelige i sommergult

Vakler aldrig

Journalist Amy Fine Collins fra Vanity Fair fremhæver, at dronning Elizabeth fortjener ros for hendes altid sikre tøjstil.

- Hun har altid konsekvent holdt fast i hvem hun er, og hvad hun står for. Uden at vakle har hun holdt fast i en standard indenfor for tøj og mode, som hun satte for lang tid siden. Politik, kultur og klasse-struktur i imperiet - alt dette skift konstant, men hun gør ikke. Hun er et fyrtårn, slutter journalisten.

Udstillet på Buckingham Palace

Ud over en lang række kjoler gennem årene, så fremhæver modemagasinet især den vibrerende grønne Stewart Parvin frakke, som dronning Elizabeth bar ved Trooping the Colour paraden i juni. Jakken, der hurtigt blev døbt dronningens "Neon at 90-sæt", er for øjeblikket udstillet på Buckingham Palace, sammen med en række andre af dronningens markante og berømte kjoler og frakker.

Ud over dronning Elizabeth fremhæver Vanity Fair også skuespillerne Helen Mirren, Eddie Redmayne og Tilda Swinton, det amerikanske præsidentpar Barack og Michelle Obama samt den canadiske premiereminister, Justin Trudeau, for deres exceptionelle tøjstil.

https://imgix.billedbladet.dk/14.02524592.jpg
Dronning Elizabeth på balkonen på Buckingham Palace i den nu så roste og berømte neon-grønne frakke.
Foto: AOP

Læs mere om: