20. nov. 2013
Af dkeditorial

Dronning Elizabeth og prins Philip fejrer 66-års bryllupsdag

Det er 66 år siden, at det engelske regentpar blev gift. SE BILLEDERNE FRA BRYLLUPPET HER...

Den 20. november 1947 blev kronprinsesse Elizabeth gift med sin elskede Lieutenant Philip Mountbatten. Dermed kan det engelske regentpar altså fejre 66-års bryllupsdag.

Det storslåede bryllup blev dengang sendt live, naturligvis ikke på TV, men på BBC Radio ud til 200 millioner lyttere verden over.

Elizabeths fantastiske kjole var ikke så nem at få syet, selv om det var til en prinsesse. Dengang var der nemlig fortsat rationer på stof efter Anden Verdenskrig, og kronprinsessen måtte derfor samle rationeringsmærker længe for at få stof nok. De 10.000 hvide perler, som kjolen er smykket med, er importeret fra USA. Sløret var næsten fem meter langt blondeslør. Og Elizabeths sko var elfenbenfarvede med sølv og perler.

Bliver ikke fejret

Den storslåede frokost bagefter på Buckingham Palace blev toppet med en overdådig bryllupskage til sidst. Ikke nogen lille kage - den var nemlig omkring tre meter høj og vejede cirka 250 kilo. Kagen blev skåret for med prins Philips sværd. Efterfølgende blev der gemt et stykke af kagen, som blev spist til prins Charles' dåb.

Bryllupsdagen bliver ikke officielt fejret. Det gjorde helller ikke krondiamantbrylluppet sidste år. Der har da også været mange store begivenheder for den 87-årige dronning - sidste år kunne kun fejre diamantjubilæum og var også med til OL i London. Desuden er 92-årige prins Philip ikke længere i topform. Han bliver af og til indlagt, men har det dog for tiden godt og var for nylig med til sit barnebarn, prins Georges barnedåb.

SE BILLEDERNE FRA BRYLLUPPET I GALLERIET HEROVER

Rettelse: Vi skrev først, at det var regentparrets krondiamantbryllup. Det var sidste år. Vi beklager

Læs mere om: