Torsdag, 3. juli 2014 - af af Nikki Jeffries, royalista.com

Dronning Elizabeth og prins William foreviget på nye portrætter

Dronning Elizabeth II fotograferet af Harry Benson.

Dronning Elizabeth II fotograferet af Harry Benson.

Foto: AOP/Harry Benson
Det er tid til portrætter i den britiske, royale familie med to nye portrætter afsløret indenfor få dage.

Det første var et portræt af den berømte, skotske fotograf Harry Benson, hvis arbejde over de seneste 50 år har skaffet ham en C.B.E.-orden (Commander of the Most Excellent Order of the British Empire) i 2009. Et af hans mest ikoniske billeder er af The Beatles, der slås med puder på et hotelværelse i Paris i 1964.

Siden da har han fotograferet hver eneste, amerikanske præsident siden Eisenhower, såvel som stjerner som Elizabeth Taylor og Michael Jackson.

Første gang han fotograferede dronning Elizabeth var i 1957, da hun åbnede en kulmine i Skotland og nogle år senere ved et officielt arrangement i 1961.

Det seneste portræt af majestæten er bestilt af Scottish National Gallery og viser dronningen i private omgivelser på Buckingham Palace, hvor hun afholder sin ugentlige audiens med sine premierministre. Hun er iført en lilla Angela Kelly-kjole med Three Thistle-brochen, Skotlands nationalemblem.

Det andet portræt er af den walisiske kunstner, Dan Llywelyn Hall, og blev officielt fremvist onsdag i Wales Office i London i anledning af 100-året for starten på 1. verdenskrig.

Portrættet kaldes ”Fatherhood” og kunstneren forklarer at, ”Fatherhood er et portræt om et universelt emne: bekymringerne, håbene og forhåbningerne for en familiemand. På kirkegården i Somme, hvor den slags rædsler tog livet af over en million mennesker, virker det som den rigtige måde at støtte to velgørenheder, der ærer mindet og anerkender vore forfædres arv.”

Billedet bortauktioneres til oktober og overskuddet går til to velgørenhed, Victoria Cross trust og War Memorials Trust.

Denne artikel er lavet i samarbejde med royalist.com

New portrait of the Duke of Cambridge - 'Fatherhood' - is unveiled today http://t.co/nsIp5x2HOg pic.twitter.com/x1vw38KWsW

— ITV News (@itvnews) July 2, 2014

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden