23. nov. 2015
Af Ulrik Ulriksen

Dronning Elizabeth rørt af sødt brev fra sin far

Dronning Elizabeth fik rørende brev fra sin far kort efter sit bryllup
Dronning Elizabeth fik et rørende brev fra sin far kort efter sit bryllup. I forbindelse med dronningens 68-års bryllupsdag er blevet nu blevet offentliggjort.
Foto: All Over Press
Da kong George VI giftede sin datter Elizabeth væk i 1947, følte han, at han mistede noget værdifuldt. Samtidig var han glad for at se sin elskede datter, den nuværende dronning Elizabeth, lykkeligere end nogensinde.

Det har i årevis rørt dronning Elizabeth at tænke tilbage på et helt særligt brev, hendes far skrev til hende i 1947.

Nu er brevet offentliggjort, og det rører den dag i dag de fleste, der læser det.

For kong George VI var det ikke helt let at give slip på sin datter, den daværende prinsesse Elizabeth, da hun blev gift med sin prins Philip i november 1947.

Som mange andre fædre gjorde kongen sig mange tanker i forbindelse med, at hans datter kappede båndene til et liv og påbegyndte et nyt med ægteskabet med sin Philip.

Dronning Elizabeth fik særligt brev

I forbindelse med regentparrets 68 års bryllupsdag forleden blev det særlige brev fra kong George VI offentliggjort.

I brevet udtrykker kongen sine følelser for og til sin på daværende tidspunkt 21- årige datter, der i øvrigt modtog det umiddelbart efter vielsen.

Stort tab

I det rørende brev lader kong George blandt andet sin datter vide, at han føler, at han har mistet noget meget værdifuldt.

– Jeg var så stolt og spændt over at have dig så tæt på mig under vores lange gåtur til Westminster Abbey, skrev kongen.

– Men da jeg gav din hånd til ærkebiskoppen følte jeg, at jeg havde mistet noget meget værdifuldt, lød det videre i det royale brev fra en far til sin unge datter.

Utrolig lykkelig

Selvom kongen var mærket af at gifte sin datter væk, fordi hun nu ikke kunne være så meget hos ham som tidligere, var George VI dog også tryg ved det hele.

- Jeg kan se, at du er utrolig lykkelig med Philip, hvilket er godt, men glem ikke mor og mig, sluttede det unikke brev.

Læs mere om: