21. mar. 2020
Af Malan Joensen

Dronning Elizabeth sender sin opbakning: Læs hele monarkens hilsen her

Dronning Elizabeth.
Dronning Elizabeth.
Arkivfoto: MEGA
Dronningen opfordrer alle til at være deres ansvar bevidst.

Fra sin residens i Windsor, hvor dronning Elizabeth, 93, har taget påskeophold en uge før normalt med gemalen prins Philip, 98, har monarken sendt denne varmende hilsen til briterne:

"Mens Philip og jeg er ankommet til Windsor i dag, ved vi, at at mange enkeltpersoner og familier i Storbritannien og ude i verden går ind i en tid med stor bekymring og usikkerhed. Vi er alle blevet rådet til at ændre vores normale rutiner og hverdag for fælleskabets bedste og især for at beskytte de mest sårbare i vores samfund.

Det er i tider som disse, at jeg bliver mindet om, at vores nations historie er blevet skabt af mennesker og fællesskaber, der samler kræfterne og arbejder hen mod et fælles mål.

Meget taknemmelige

Vi er meget taknemmelige for vores videnskabsfolk, læger, redningsfolk og offentligt ansattes ekspertise og dedikation, men nu - mere end nogensinde i nyere tid - har vi alle, hver og en, et meget vigtig ansvar - i dag, og i de kommende dage, uger og måneder.

Mange af os vil være nødt til at finde nye måder at holde forbindelsen med hinanden på og sikre os, at vores kære har det godt. Jeg er sikker på, vi kan klare den udfordring. I kan være sikre på, at jeg og min familie står klar til at gøre vores del.

ELIZABETH R."

Læs mere om: