14. sep. 2014
Af Karina Didriksen

Dronning Elizabeth søger en ny helikopterpilot

Prins Philip og dronning Elizabeth.
Prins Philip og dronning Elizabeth.
Foto: AOP
Den britiske monark tilbyder en løn til sin kommende medarbejder, der er dobbelt så høj som den, prins William kommer til at tjene som pilot.

Dronning Elizabeth er på jagt efter en erfaren helikopterpilot, som kan fragte hende rundt i hjemlandet.

Det annoncerer det britiske kongehus på deres hjemmeside. Og der er udsigt til en god løn for den kommende, kongelige medarbejder, som får titlen helikopterkaptajn.

Han eller hun vil nemlig få omkring 720.000 danske kroner om året – det er efter sigende over det dobbelte af, hvad prins William kommer til at tjene som ambulancepilot næste år.

Skal være fleksibel

- Du skal være villig til at tage med på rejser tværs over Storbritannien og overnatte, hvis det bliver nødvendigt. Du skal være fleksibel og være villig til at påtage dig opgaver ud over dine normale ansvarsområder, lydet det ifølge The Telegraph i jobannoncen.

Piloten får base i Odiham, Hampshire, og det understreges, at det er en fordel at have ledelsesmæssig erfaring. Der er ansøgningsfrist den 25. september.

De penge, som prins William kommer til at tjene som ambulancepilot hos East Anglian Air Ambulance, vil blive doneret til velgørenhed. Det vil ifølge avisen løbe op i omkring 280.000 danske kroner efter skat om året.

Læs mere om: