Torsdag, 13. december 2012 — af af Jan Bergman

Dronning Elizabeths julehilsen i 3D

Dronning Elizabeth er åben over for moderne teknologi.
Dronning Elizabeth er åben over for moderne teknologi.
Fotomontage: AOP
Den 86-årige britiske monark går gerne nye veje, når det glade budskab skal spredes.

Formatet 3D er for alvor slået igennem på biograflærredet, og udviklingen er også nået til de TV-apparater, folk har stående derhjemme i stuerne.

Måske det er derfor det britiske kongehus angiveligt har valgt, at dronningens juletale i år skal optages og transmitteres i 3D-format.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ifølge flere britiske medier vil dronningen være tredimensionel, når hun leverer sin årlige julehilsen. Det er selvfølgelig kun muligt at opleve, hvis ens TV har den fornødne 3D-teknik, og man er indehaver af de sjove briller.

Dronning Elizabeth vil formentligt være den første monark i verden, der sender sin julehilsen i 3D.

Det er dog ikke første gang, interesserede seere har kunnet opleve dronningen tredimensionelt. Faktisk blev dronningens kroning i juni 1953 optaget med den særlige 3D-teknik og blev for nylig vist på britisk TV. Det viste sig nemlig, at to unge mænd under indsættelse udførte et eksperiment med formatet, men deres arbejde var i mange år gået i glemmebogen.

Prins William og hertuginde Catherine skulle angiveligt have takket nej til, at deres bryllup den 29. april 2011 blev optaget i 3D-formatet. Så er det jo godt, at hans farmor er moderne nok til at tage skridtet for ham.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden