Onsdag, 26. december 2018 — af Niels Burgos

Dronning Elizabeths juletale: Familien har været min støtte

Dronning Elizabeth
Dronning Elizabeth
Foto: Mega
Den 92-årige dronning talte om, at julens budskab om fred på jord er mere aktuelt end nogensinde

I et af de smukkeste gemakker på Buckigham Palace - The White Drawing Room - talte den engelske dronning i år til sin nation. Den 92-årige majestæt bar en smuk, enkel cocktail-kjole i silke og blonder - og en broche med diamanter og rubiner, som hendes ægtemand, prins Philip, forærede hende i 1966. I baggrunden såman et af paladset mange flotte juletræer - og et guldbelagt flygel, lavet til dronning Victoria i 1856. Men det, som især sprang i øjnene, var de mange fotos af dronningens familie. Og det var også et af de temaer, dronning berørte:

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

"Igennem de mange forandringer, jeg har set gennem årene, har troen, familien og venskaber ikke bare været den faste grund - det har også for mig været kilde til personlig trøst og støtte" sagde dronning ELizabeth.

Dronningen talte også om 2018 som et "travlt år for familien" - med to bryllupper, to babyer og endnu en baby på vej. "Det kan holde en bedstemor travlt beskæftiget", kommenterede majestæten.

Et langt liv bringer klogskab

Dronningen - der i lighed med sin danske kollega - ikke kan udtrykke politiske synspunkter, kom dog med en opfordring til alle stridende om at komme til enighed. Sikkert også en hentydning til den store uenighed i hendes nation om det forestående Brexit.

"I nogle kulturer mener man, at et langt liv bringer en klogskab. Det vil jeg gere tro på" sagde dronningen, der har været på tronen i 66 år.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

"Måske en del af denne klogskab er at kunne indse, at et af livets store paradokser er, at mennesker har et enormt potentiale for det gode - og samtidig en stor evne for at gøre det onde".

Elske og sørge

Dronningen lagde vægt på, at budskabet om julen og jesu fødsel stadig har betydning: "Jeg tror, dettte buskab om fred på jord og godhed aldrig blive umoderne. Det kan bruges af os alle - det er nødvendigt mere end nogensinde".

Dronning Elizabeth sendte desuden en særlig hilsen til alle, som har mistet en af deres kære i det forgangne år - men som hun sagde: "Vi ville ikke sørge, hvis vi ikke havde elsket".

Du kan se hele dronningens tale her.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden