30. mar. 2021
Af Niels Burgos

Dronning Elizabeths to nye hundehvalpe: Se deres rørende navne

Dronning Elizabeth
Dronning Elizabeth
Foto: Mega og Ritzau Scanpix
Selv om dronning Elizabeth om få uger fylder 95, vil hun ikke undvære hunde i sit liv.

Det har helt sikkert ikke været noget nemt år for engelske dronning Elizabeth: Hele balladen med Harry og Meghan, hendes snart 100-årige mand, prins Phillips inmdlæggelse på hospitalet - og i december mistede hun sin elskede hund, Vulcan - en blanding af en corgi og en gravhund. Den havde været dronningens loyale ledsager siden 2017 - og efter Vulcans død havde dronningen kun en enkelt hund tilbage, Candy.

Nyt liv i gemakkerne

Men genlyder gemakkerne omkring dronningen og prins Phillip igen af små poter på de bonede gulve. Dronningen har fået to nye hundehvalpe - også af racen "dorgi", som er blandingen af en corgi og gravhund. Og man må formode, at det er majestæten selv, der har valgt navnene til de nye små vovser.

Den ene hedder Fergus; den anden Muick. Og begge navne har en helt speciel betydning for Elizabeth. Fergus skulle være en hyldest til dronningens afdøde onkel på hendes mors side, Fergus Bowes-Lyon, en krigshelt, som blev dræbt under 1. verdenskrig i 1917 i Frankrig.

Muick (udtales Mick) er en reference til et af de steder, dronningen elsker højst: En sø på området omkring Balmoral slottet i Skotland. Ved søen, Loch Muick, ligger jagthytten Glas-allt-Shiel, som blev bygget af dronning Victoria. Her ville hun trække sig tilbage i fred og ro efter hendes elskede mand, prins Albert gik bort.

Læs mere om: