Tirsdag, 17. marts 2020 - af Malan Joensen

Dronning Elizabeths sommerplaner: Disse arrangementer kan være i fare

Dronning Elizabeth.
Dronning Elizabeth.
Arkivfoto: MEGA
Flere festlige begivenheder er i fare for at måtte udsættes eller aflyses som følge af coronavirus.

I disse dage er medarbejdere i det britiske kongehus ved at gennemgå dronningens fremtidige planer for at vurdere hvilke, der kan gennemføres og hvilke, der sandsynligvis må udsættes eller aflyses.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det skriver flere britiske medier deriblandt avisen Telegraph.

Det er eksempelvis nogle af sommerens absolutte højdepunkter, som muligvis må ændres i lyset af den britiske regerings guidelines for at inddæmme coronasmitten.

Stor havefest på slottet

Hvert år slår dronning Elizabeth dørene op til de smukke parker på Buckingham Palace i London og Holyroodhouse i Skotland og inviterer de, der har gjort noget særligt for samfundet, inden for til et såkaldt Garden Party (havefest, red.). Det kan både være enkeltpersoner og repræsentanter for forskellige organisationer, og her bliver de budt på en kop te, sandwich og kage, og måske er de også så heldige at få en snak med majestæten selv. 

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Dronningen plejer at afholde tre Garden Parties på Buckingham Palace og et på Holyroodhouse, og ifølge kongehusets hjemmeside er det ialt omkring 30.000 gæster, der er så heldige at deltage i de hyggelige sammenkomster. 

Det er en af de begivenheder, som man må vurdere gennemførelsen af på grund af corona-smittefaren.

Dronningens fødselsdagsparade

En anden fast sommertradition er den spektakulære Trooping the Colour-parade i anledning af monarkens fødselsdag.

Den finder sted hvert år den anden lørdag i juni og er i år fastsat til lørdag 13. juni. 

Selv om dronning Elizabeth allerede fylder 94 år den 21. april, er det en tradition, der går mange år tilbage, at man officielt markerer monarkens fødselsdag om sommeren.

Tusindvis af tilskuere og royale fans flokkes om The Mall og Buckingham Palace i London til den store parade med soldater, heste og musikere, der også inkluderer et flot show fra Royal Air Force, som den kongelige familie ser fra balkonen.

Også den begivenhed skal måske tages op til genovervejelse i lyset af corona-udbruddet.

Royal Ascot-væddeløbet

Endelig er der hestevæddeløbet Royal Ascot i juni, som af britiske medier også nævnes som en af de begivenheder, der kan være i fare på grund af nye retningslinjer.

Mens det endnu ikke vides, hvordan dronningens planer for gennemførelse af eller deltagelse i disse arrangementer ser ud, så ligger det indtil videre fast, at majestæten har været nødt til at udsætte to officielle opgaver i denne uge i Storbritannien.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden