Tirsdag, 5. oktober 2021 - af Malan Joensen

Dronning Elizabeths tale: Nævner både prins Philip og prins William

Dronning Elizabeth.
Dronning Elizabeth.
Foto: Ritzau Scanpix
Den britiske monark holdt tale ved åbningen af det skotske parlament.

Da dronning Elizabeth, 95, i weekenden var på sin sidste opgave i Skotland, inden hun afsluttede dette års sommerophold på Balmoral og vendte hjem til Windsor Castle, holdt hun en tale, hvori hun blandt andre nævnte prins Philip og prins William.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Talen, som kan læses i sin helhed på kongehusets hjemmeside, blev holdt ved åbningen af det skotske parlament.

Omdrejningspunktet for at nævne de to prinser, var kongefamiliens store kærlighed til Skotland og det skotske folk: 

"Jeg har tidligere talt om min dybe og vedvarende kærlighed til dette vidunderlige land og om de mange glade minder, prins Philip og jeg altid havde fra vores tid her. Det siges ofte, at det er menneskerne, der skaber et sted, og der er få steder, hvor det er mere sandt end i Skotland, som vi har set i nyere tid," udtalte dronning Elizabeth blandt andet med henvisning til den måde, det skotske folk og sundhedspersonalet har tacklet covid-19-pandemien.

"Vi kender alle til de svære omstændigheder, som mange mennesker har oplevet gennem de seneste atten måneder. På trods af det, har der - sideløbende med dette - været utallige eksempler på modstandsdygtighed og velvilje. Mens jeg har fulgt mit barnebarns tid som Lord High Commissioner (en form for repræsentant for monarken ved den skotske kirkes årlige generalforsamling, red.), har prins William fortalt mig mange hjertevarme historier, som han har hørt på førstehånd, om mennesker og fællesskaber over hele Skotland, som har stået sammen om at beskytte og pleje dem, der er isolerede og sårbare," tilføjede dronning Elizabeth i talen.

Med ved åbningen af parlamentet var også prins Charles og hertuginde Camilla.

Se kongehusets egne billeder fra dagen i Instagramopslaget herunder:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden