13. jun. 2020
Af Laura Dalgård Hansen

Dronning Elizabeths traditionsrige fejring bliver meget anderledes

Dronning Elizabeth ved Trooping the Colours i 2019. 
Dronning Elizabeth ved Trooping the Colours i 2019.
Foto: MEGA
I dag, den 13. juni, skulle droninng Elizabeths officielle fødselsdag være markeret ved den traditionsrige Trooping the Colour-parade, men som følge af coronakrisen bliver fejringen noget anderledes i år.

Den anden lørdag i juni plejer altid at være en festlig dag i England, for det er på denne dag, at den spektakulære Trooping the Colour-parade finder sted.

Det er samtidig også markeringen af dronning Elizabeths fødselsdag.

Hun fyldte 94 allerede den 21. april, men i mere end 260 år har det været en tradition, at man officielt markerer monarkens fødselsdag om sommeren.

Corona påvirker paraden

I paraden kan man opleve hundredvis af soldater, heste og musikere, og den kongelige familie overværer altid den store begivenhed.

Efter planen skulle den have fundet sted i dag, lørdag den 13 juni, men paraden i år bliver en hel del anderledes, end den plejer at være. Det skriver flere britiske medier.

For som følge af coronapandemien bliver Trooping the Colours og markeringen af dronning Elizabeths fødselsdag en noget mindre begivenhed.

Dronning Elizabeth fejres alligevel

Den kongelige familie plejer at ankomme til Buckinham Palace, hvor paraden normalt begynder. Men i år er arrangementet flyttet til Windsor Castle, hvor dronning Elizabeth og prins Philip har isoleret sig de seneste måneder.

Buckingham Palace bekræftede tidligere på ugen, at droninngen her vil overvære en mindre militær ceremoni, ligesom hendes fødselsdag også vil blive markeret med salutter.

Borgere samt resten af den kongelige familie vil kunne følge ceremonien live på BBC.

https://imgix.billedbladet.dk/mega441771_029.jpg
Den kongelige familie plejer at møde talstærkt op for at overvære den spektakulære parade. Her er de i 2019.
Foto: MEGA

Læs mere om: