29. mar. 2022
Af Malan Joensen

Dronningen er ikke den eneste dansker: Gæt hvem der også er med

Dronning Margrethe
Dronning Margrethe
Foto: Hanne Juul
Når der tirsdag er mindehøjtidelighed for prins Philip i Westminster Abbey, er dronning Margrethe ikke den eneste dansker på kirkebænkene.

Knap et år efter sin død skal prins Philip mindes på smukkeste vis.

Dronning Elizabeths mand gik bort den 9. april 2021, og de daværende coronarestriktioner medførte, at det kun var en lille, sluttet flok af de allernærmeste, der kunne tage afsked med prinsen og vise ham den sidste ære.

Det bliver der rådet bod på tirsdag i hjertet af London, hvor der i den pompøse Westminster Abbey vil være en smuk mindehøjtidelighed til ære for prins Philip.

Her deltager flere udenlandske kongelige, heriblandt vores egen dronning Margrethe.

Også dronning Anne-Marie deltager sammen med to af sine sønner kronprins Pavlos og prins Phillippos og deres hustruer, kronprinsesse Marie-Chantal og prinsesse Nina.

Dronningen og Anne-Marie er dog ikke den eneste danskere i Westminster Abbey - således er også den danskfødte hertuginde Birgitte af Gloucester i kirken sammen med sin mand Richard, hertugen af Gloucester, med på den vigtige dag.

Han er dronning Elizabeths fætter, og sammen med fru Birgitte har han som medlem af den britiske kongefamilie mange protektioner, ligesom han ifølge kongehusets hjemmeside også af og til repræsenterer dronning Elizabeth på officielle opgaver i udlandet.

Læs mere om: