Onsdag, 3. marts 2021 - af Ulrik Ulriksen

Dronningen følger med: Dansk hertuginde går forrest

Hertugen og hertuginden af Gloucester
Hertugen og hertuginden af Gloucester
Foto: John Stillwell/Ritzau Scanpix
Danske hertuginde Birgitte af Gloucester får travlt af en helt speciel grund i denne måned. Og den britiske kongelige familie følger hende tæt.

Dronning Elizabeth og resten af den royale familie vil følge nøje med, når Majestætens fætter hertug Richard af Gloucester, 76, og hans danskfødte kone hertuginde Birgitte, 74, er i aktion rent fysisk i en god sags tjeneste i denne måned.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hertuginde Birgitte i aktion

Fra det britiske kongehus’ sociale medier og Hello Magazine lyder det, at hertuginde Birgitte, som er protektor for den britiske prostataforening, sammen med sin mand Richard har takket ja til en helt særlig udfordring, som skal være med til at sætte fokus på patienter med prostata cancer.

Skal på vandretur

Birgitte, der er født i Odense, og Richard skal hver dag i denne måned gå 11.000 skridt i symbolsk respekt for de 11.000 mænd, der i Storbritannien hvert år dør af prostatakræft.

Samler penge ind

Hertuginde Birgittes protektion, Prostate Cancer UK, har lanceret March The Month-begivenheden, som er en virtuel  vandre-udfordring, der opfordrer briterne til at  gå 11.000 skridt om dagen hver dag i marts for at samle penge ind til forskning på prostata-området.

Og hertuginde Birgitte og hendes mand går altså forrest.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden