25. feb. 2013
Af af Helle Skram de Fries

DVD'er og gulvmåtter til Kate og William

Hertuginde Catherine og prins William i Asien
Hertuginde Catherine og prins William i Asien
Foto: AOP
Hertugen og hertuginden af Cambridge blev beriget med mange og mange specielle gaver ved deres besøg i Asien.

125 gaver blev Prins William og hans hustru , Kate, beriget med da de fra 11. - 19. september 2012 var på officielt oversøisk besøg til Malaysia. Parret har valgt - på deres hjemmeside - at offentliggøre en liste over samtlige gaver, og listen er både lang og sælsom.

Blandt gaverne er blandt andre flere - ikke nærmere specificerede - DVD'er og hele otte vævede palmegulvmåtter. En vævet kurv, et te-stel i keramik, og en modelkano er også blandt gaverne.

Nogle gaver er fælles til både hertugen og hertuginden, mens andre er individuelle gaver. Prins William har således blandt andet fået et slips, mens hertuginden har fået et silketørklæde. Med på listen er også adskillige børnetegninger, der dog udelukkende er stilet til Kate, som desuden har fået seks par sko, to stk. clutch og "traditionelt tøj" fra hendes majestæt Raja Permaisuri Agong af Malaysia.

Fra The Rainbow Centre i Singapore har parret som fælles gave modtaget en ramme med batik maleri og to stykker batik af forskellig længde.

Unavngivne bøger er der også en del af på listen som fællesgaver, men Prins William som personlig gave blandt andet har fået to sæt manchetknapper.

Håndlavede gratuleringskort er der også flere af til både hertugen og hertuginden, men der kun er en enkelt teddybjørn på listen. Den er også en fællesgave., men Kate som peronlig gave blandt andet har modtaget smykker og håndtasker, et toliettaskesæt.

Og fra den malaysiske premiereministers kone fik Kate en halskæde med tvillingesæt af South Sea perler.

Læs mere om: