Onsdag, 16. marts 2022 - af Malan Joensen

Efter afbud: Se hvem dronning Elizabeth havde til te på slottet

Dronning Elizabeth.

Dronning Elizabeth.

Arkivfoto: MEGA
På trods af afbud mandag lykkedes det alligevel dronning Elizabeth at være vært for te på slottet tirsdag.

Briternes monark dronning Elizabeth bliver 96 om knap en måned, og alderen er så småt begyndt at kunne mærkes på dronningen.

Kongehuset meldte for nyligt officielt ud, at dronningen måtte melde afbud til den traditionsrige Commonwealth Day Service i Westminster Abbey mandag, fordi hun var nødt til at spare på kræfterne.

Det blev understreget, at dronning Elizabeth ikke er syg, men at man har måttet tage hendes program op til revision og tilpasse det, så der ikke er for mange opgaver for den ellers så flittige dronning.

Heldigvis lykkedes det dagen efter dronningen at gennemføre et visit fra den canadiske generalguvernør Mary Simon og hendes mand Whit Fraser, der var inviteret til te på Windsor Castle, hvor dronning Elizabeth residerer nu. 

Det skriver det britiske kongehus på Twitter, hvor man også deler et billede af det hyggelige besøg:

Ifølge Hello Magazine er dronning Elizabeth blevet mindre mobil på det seneste, og derfor var selve rejsen fra slottet i Windsor og til Westminster Abbey i London også en af årsagerne til, at man rådede dronningen til at springe over mandagens gudstjeneste.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er sandsynligvis også derfor, tirsdagens besøg kunne gennemføres alligevel, da det fandt sted på slottet. 

Monarken sparer givetvis også på kræfterne i denne tid, fordi hun har en meget vigtig og bevægende dag i kalenderen den 29. marts.

Her er der planlagt stor mindehøjtidelighed for hendes ægtemand prins Philip, der døde 9. april 2021.

På grund af coronarestriktioner kunne man sidste forår ikke afholde en større ceremoni for prinsen, men det tager man revanche for i år, hvor det svenske kongepar Carl Gustaf og dronning Silvia allerede har meldt deres ankomst til England. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden