Enestående fotos: Filmen om de engelske kongelige som kun blev vist en gang

I 1969 accepterede den engelske kongefamilie at lade et tv-hold filme deres hverdag . Siden 1972 har ingen set filmen.

I slutningen af 1960'erne blæste nye vinde over Europa. Ungdommen gjorde oprør. Ny musik og nye værdier holdt deres indtog. Og mange i England anså de kongelige for at være et levn fra fortiden. Det skabte en idé hos folk ved hoffet - og ikke mindst hos dronning Elizabeths mand, prins Philip - om at bruge det relativt nye medie, fjernsynet, til at ændre på tingene. Ved at give kameraer lov til at følge den ellers meget private hverdag for medlemmerne af den kongelige familie håbede man at kunne øge populariteten for dronningen og hendes familie ude i befolkningen.

 

43 timers optagelser

Optagelserne startede i marts 1969 og sluttede i maj. I alt 43 timers optagelse skulle herefter klippes ned til det endelige program på 110 minutter.

Da programmet blev sendt den 21. juni 1969 på BBC og ugen efter på ITV, blev det i England set af over 30 millioner seere.

 

Delte meninger

Blandt anmelderne var meningerne delte. Den store avis The Times skrev, at programmet gav befolkningen "en intim forståelse for, hvem medlemmerne af den kongelige familie er som individder - uden at ødelægge deres værdighed eller den nødvendige distance". Andre mente, at man med dokumentareren var på vej til at afskaffe monarkiet i England, fordi den fjernede mystikken omkring institutionen.

Dokumentaren ikke været set siden 1972. Men et godt gæt er, at den er gemt i arkiverne hos BBC. Her kan vi dog nyde en serie fotos fra den enestående udsendelse.

 

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden