Søndag, 15. november 2015 — af Stine Schou

Europas kongelige sørger

Dronning Elizabeth.
Dronning Elizabeth.
Foto: All Over/BILLED-BLADET
Den engelske dronning Elizabeth er blot et af mange royale overhoveder, der har udtrykt medfølelse med det franske folk efter fredagens terrorangreb.
Den engelske dronning Elizabeth har efter fredagens terrorangreb i Paris udsendt en meddelelse, hvor hun skriver:   - Prins Philip og jeg er dybt chokerede og sorgfulde over de forfærdelige tab af liv i Paris. Vi sender vores oprigtige kondolencer til jer, famiierne til dem, der er døde og til det franske folk.   Prins Joachim: I dag er vi alle franske

Også reaktioner fra Sverige og Norge

Den svenske kong Carl Gustav har udtrykt sin medfølelse ved en meddelelse, der ligger på det svenske hofs hjemmeside. Her skriver kongen:   - Jeg er chokeret over de forfærdelige hændelser i Paris. Jeg føler stor sorg og mine tanker går til alle dræbte, ofre og deres pårørende. Disse handlinger er et attantat med hele vores fælles samfund og den måde, vi lil leve på. Vi er mange, som føler uro og bestyrtelse. Det er vigtigt, at vi står sammen forenet med denne uforståelige terrorisme.   I Norge har kong Harald blandt andet sendt disse ord til den franske præsident:   - På vegne af mig selv og det norske folk, sender jeg Dem, hr. præsident, min dybeste kondolence, og jeg beder Dem om at viderebringe min kondolence og dybeste medfølelse til de efterladte og det franske folk.   Kronprins Frederik støttede prinsesse Marie   I Spanien har kong Felipe, dronning Letizia, den tidligere konge Juan Carlos og den tidligere dronning Sofia været på den franske ambassade i Madrid. Her skrev de kongelige i kondolencebogen.
Kong Felipe og dronning Letizia.
Kong Felipe og dronning Letizia.
Foto: Oscar Fuentes/BILLED-BLADET
 

Ramt os i hjertet

I Monaco har fyrst Albert meddelt, at tragedien har ramt ham i hjertet og at hans land tager del i franskmændenes sorg. Også den hollandske kong Willem-Alexander slutter sig til dem, der sender kondolencer og medfølelse i retning af Frankrig. 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden