Farverige prins Harry fylder 30

Mandag er der rund fødselsdag i det britiske kongehus. Tillykke til prins Harry, der fylder 30.

Det er mandag 30 år siden, britiske prins Harry blev født i Paddington i London som det andet barn af prinsesse Diana og prins Charles. Lige før jul - den 21. december 1984 - blev han døbt i kapellet på slottet Windsor, hvor han fik navnene Henry Charles Albert David. Harry er således blot hans kæle- eller kaldenavn.

Prins Harrys mor, prinsesse Diana, ønskede en bredere horisont for sine drenge, så hun tog dem for eksempel med til Disneyland, McDonalds og hjemløseherberg - utænkeligt for kongelige børn før dem. Prins Harry var også med sin forældre på officielle besøg i udlandet i en meget tidlig alder. Allerede som ét-årig var han med på et besøg til Italien.

Som 12-årig mistede prins Harry sin mor i en trafikulykke i Paris. Da ulykken fandt sted, var han hos sin far på slottet Windsor, og det var prins Charles, der selv fortalte både Harry og hans storebror prins William om den tragiske begivenhed. Det gjorde et kæmpe indtryk på folk, da prins Harry og prins William som store børn fulgte deres mors kiste gennem Londons gader ved begravelsen.

I sit voksenliv har prins Harry gjort sig bemærket ved at deltage aktivt i britiske militærmissioner - blandt andet i Afghanistan, hvor han var i 20 uger.

Prins Harry har også et ry for at være lidt af en spradebasse privat, og han har stået bag sin del af leverancerne til den farverige engelske presse.

Ikke desto mindre er prins Harry meget populær i den britiske befolkning, hvor han er kendt for godt humør og et hjerte af guld.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden