Søndag, 19. juli 2020 — af Christinna Braun

Fire unge britiske brude: Her er deres brudekjoler

Fire smukke brude
Fire smukke brude
Foto: MEGA
Inden for de sidste ni år er hertuginde Kate, Meghan, prinsesse Eugenie og prinsesse Beatrice blevet gift ved romantiske bryllupper - og i fantastiske brudekjoler. Vi har samlet dem her.

Kate Middleton og prins William

Kate Middleton - som hertuginde Kate hed, inden hun blev gift - var iført en fantastisk brudekjole i hvid og elfenbensfarvet, blankt silke-gazar, da hun blev gift med prins William den 29. april 2011. På overdelens hjerteformede udskæring var der fint chiffon med blomsterkniplinger – engelsk rose, skotsk tidsel, walisisk lije og irsk kløver.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Brudekjolen var skabt af Sarah Burton fra det engelske couture-hus Alexander McQueen, og hun formåede at skabe den perfekte kjole til Kate, der fik lov til at låne dronning Elizabeths Cartier-diadem fra 1936 til at holde sløret fast.

De dråbeformede diamantøreringe var en gave fra brudens forældre. I midten af øreringen sås en diamantagern, som var inspireret af Middleton-familiens våbenskjold.

Foto: MEGA

Meghan og prins Harry

Da Meghan Markle blev gift med prins Harry den 19. maj 2018, bar hun en drøm af en brudekjole skabt af designeren Clare Waight Keller, som på daværende tidspunkt stod i spidsen hos haute couture-huset Givenchy.

Meghans brudekjole var syet i skinnende, dobbeltvævet silke med dyb udskæring, så der var kig til brudens skuldre. Kjolen var 2 centimeter kortere foran, så man kunne se spidsen af brudens sko, der ligeledes var fra Givenchy – bagtil sås det fem meter lange slør, hvorpå der var broderet blomster fra de 53 britiske Commonwealth-lande.

Foto: MEGA

Prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank

Prinsesse Eugenie blev gift ved et romantisk efterårsbryllup – nærmere den 12. oktober 2018. Hendes hvide, langærmede kreation fra designerne Peter Pilotto og Christopher de Vos havde mange smukke detaljer. Blandt andet var den prydet med broderede trekløvere og en særlig rygudskæring.

Prinsesse Eugenie ønskede ikke at bære slør, men ville gerne vise sit ar efter en operation for skoliose, også kendt som skæv ryg, som prinsessen gennemgik som 12-årig.

Dertil bar prinsesse Eugenie det imponerende Greville Emerald Kokoshnik-diadem, som hun har lånt af sin farmor dronning Elizabeth.

Foto: MEGA

Prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi

Prinsesse Beatrice havde fint æret sin farmor dronning Elizabeth ved at bære en af hendes kjoler til brylluppet med Edoardo Mapelli Mozzi den 17. juli 2020.

Kjolen er designet af Norman Hartnell, som også stod bag dronningen Elizabeths brudekjole og kroningskjole samt prinsesse Margarets brudekjole. Prinsesse Beatrices brudekjole er i taft, pyntet med elfenbensfarvet satin, og vidunderlige detaljer af diamanter. Kjolen blev dog redesignet en smule fra dronning Elizabeths oprindelige model, så den sad perfekt på hendes 31-årige barnebarn.

For at gøre bryllupsdagen endnu mere speciel og personlig, havde prinsesse Beatrice ligeledes lånt et diadem af dronning Elizabeth, kaldet dronning Marys diadem. Det selvsamme diadem bar dronning Elizabeth ved sit bryllup med prins Philip i 1947, hvilket endnu mere beviser det skønne bånd mellem farmor og barnebarn.

Foto: MEGA

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden