Søndag, 25. maj 2014 - af af Nikki Jeffries Sørensen

Flere kongelige kaster sig over Twitter

Prinsesse Beatrice.

Prinsesse Beatrice.

AOP
Muligheden for at meddele sig til følgere i hele verden med små tekstbeskeder på maksimalt 140 tegn er blevet grebet af mange royale.

For et par dage siden gjorde det spanske monarki sin entré på den sociale medie-scene ved at tage en officiel Twitterkonto i brug. De startede festen med et nyt portræt af Kronprins Felipe og hans familie for at fejre 10 års ægteskab, som beskrevet forleden.

Der er også andre kongelige på Twitter – både som kongehuse og som enkeltpersoner. Her er nogle af vores favoritter:

Casa de S.M. el Rey @CasaReal
Dette er en verificeret officiel konto for den kongelige, spanske familie, og selv om det endnu ikke står klart, hvordan de har tænkt sig at bruge den, så gætter vi på, at der bliver tale om officielle billeder fra opgaver og lignende.

https://twitter.com/CasaReal

The Duke of York @TheDukeOfYork
Dette er endnu en verificeret officiel Twitterkonto, og det særlige ved denne er, at Hans Kongelige Højhed med mellemrum tweeter personligt. Hold øje med initialerne AY (Andrew York), selv om vi har ham mistænkt for nogle gange at tweete uden at bruge initialerne også.

https://twitter.com/TheDukeOfYork

Sarah Ferguson @SarahTheDuchess
Ligesom sin eks-mand har Sarah Ferguson en Twitterkonto, og hun bruger den aktivt til at promovere velgørenhed og begivenheder, hun deltager i.

https://twitter.com/SarahTheDuchess

Princess Beatrice @yorkiebea
Ligesom mor og far er Prinsesse Beatrice en ivrig tweeter, og hun bruger sin konto til at fremhæve sine officielle opgaver side om side med almindelige gøremål såsom hvornår hun besøger @SarahTheDuchess for at få en kop te.

https://twitter.com/yorkiebea

Prince Pavlos of Greece @pavlosgr1
Selv om denne konto ikke er officielt verificeret, bruger denne eks-kongelige – ligesom resten af sin familie – sociale medier på en meget personlig måde. Nogle gange linker han til billeder på sin Instagram-profil, som – i modsætning til resten af familiens profiler – er privat.

https://twitter.com/pavlosgr1

HRH Mette-Marit @CrownPrincessMM
På Kronprinsesse Mette-Marit’s Twitterprofil beskriver hun sig selv som “Stolt mor til tre & dedikeret bogorm. Rejseglad helt ind i hjertet. Stærk fortaler for sundhed til alle og #Youth.” Dette er præcis hvad hun tweeter om. Desværre er det meste på norsk, men der er masser af interessante billeder, og Google Translate kan hjælpe.

https://twitter.com/CrownPrincessMM

The Norwegian [email protected]
Hvis vi bliver i Norge et øjeblik, så finder vi den officielle Twitterkonto for “Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen af Norge”, hvoraf Kronprinsesse Mette-Marit er den ene halvdel. Kontoen er mere officiel og handler mest om Kronprins Haakon og hans hustrus officielle gøremål. Igen, der er på norsk, men billeder er dejlige.

https://twitter.com/Kronprinsparet

BritishMonarchy @BritishMonarchy
Det britiske monakis Twitterkonto gør nøjagtig hvad den lover i beskrivelsen og deler nyheder, billeder og video af alt det arbejde, det britiske monarki udfører rundt omkring i verden. En gang imellem tager de også et spændende dyk ned i arkiverne.

https://twitter.com/BritishMonarchy

Clarence House @ClarenceHouse
Denne Twitterkonto minder lidt om den fra det britiske monarki, men den handler lidt mere officielle pligter og rejser for Prins Charles og Camilla, Prins William og Kate samt Prins Harry.

https://twitter.com/ClarenceHouse

Endelig – det er trods alt weekend – er der to Twitterkonti, som hverken er officielle eller særligt seriøse, så hvis du ikke har noget imod lidt venlig, kongelig satire, så tage et kig på disse to: Elizabeth Windsor and King Henry VIII:

https://twitter.com/Queen_UK

https://twitter.com/KngHnryVIII

Denne artikel er lavet i samarbejde med Royalista.com

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden