27. sep. 2013
Af Hanne Rask

Gemmer Kates have på Dianas største hemmelighed?

Hertuginde Catherine af Cambridge
Hertuginde Catherine af Cambridge
Foto: AOP
I mange år skal prinsesse Diana have gemt på et barnelig i haven på Kensinton Palace.

Noget tyder på, at en af prinsesse Dianas allerbedst bevarede hemmeligheder er sluppet ud. Ud af den have, hun i sin tid lod den begrave i. Bogstavelig talt.

Ifølge den britiske avis Daily Mail skulle der nemlig gemme sig et barnelig i haven på Kensinton Palace i London, hvor hertuginde Catherine og prins William netop er flyttet ind med deres lille prins George. Det skriver norsk Se og Hør.

Umiddelbart kan det lyde som en markaber sag, men ifølge avisen, drejer sagen sig om, at Dianas nære veninde, Rosa Monckton i 1994 aborterede, og var så ulykkelig over tabet af sit barn, at den evigt gode Diana tilbød hende og hendes mand, Dominic Lawson, at de kunne lade deres lille barn - en datter, de gav navnet Natalia - begrave i den kongelige baghave.

Diana bad sine to butlere Paul Burrel og Harold Brown klargøre graven, hvorefter det sørgende forældrepar begravede deres datter og fik overdraget nøglen til den lukkede have, så de fremover kunne komme og sørge som de havde lyst og behov for det.

Barnets far er bror til den verdensberømte kendiskok, Nigella Lawson, som hele tiden har været bekendt med historien, ligesom hun har besøgt graven i slottets have. Men ellers kender kun meget få til historien, der i mange år har været bevaret som en statshemmelighed, ikke mindst fordi Dianas frygtede, at nogen ville tro, det i virkeligheden var hendes eget dødfødte barn, der lå begravet, hvis historien kom frem.

Året efter tabet af deres datter blev Dianas vennepar forældre til endnu en datter, Domenica, der har downsyndrom og i dag er 18 år. Prinsesse Diana blev gudmor til Domenica.

Efter Dianas død overtog prinsesse Michael af Kent ansvaret for haven og lod den renovere. En person fra hoffet skulle have hvisket prinsessen historien i øret, og graven fik derpå lov at stå uberørt.

Lille Natalia ligger altså derfor fortsat begravet uden for Kate og Williams vinduer.

Læs mere om: