29. mar. 2022
Af Marie Krakau

Gribende billeder: Dybt berørt dronning Elizabeth omgivet af familien i Westminster Abbey

Dronning Elizabeth
Dronning Elizabeth
Foto: Ritzau Scanpix
Dronning Elizabeth var tydeligt bevæget under mindehøjtideligheden for prins Philip.

Mindehøjtideligheden for prins Philip i Westminster Abbey er i fuld gang, og modsat de fleste andre gæster, er dronning Elizabeth ikke ankommet

De første billeder af dronningen er således inde fra kirken, hvor hun har samlet familie, udenlandske kongelige og det officielle Storbritannien for at mindes prins Philips liv og virker.

Prinsen gik bort sidste år d. 9. april, 99 år gammel.

Grundet corona-restriktionerne var det blot den nærmeste familie, der deltog i hans begravelse. Men nu har dronning Elizabeth samlet kongelige fra hele verden, for sammen at kunne sige et sidste farvel.

De fleste husker billederne fra St. George's Chapel af dronning Elizabeth i sort og iført mundbind, der sidder helt alene under begravelsen.

De historiske billeder fra begravelsen står i skærende kontrast til billederne fra Westminster Abbey i dag. Her er hun tæt omgivet af hele sin familie.

https://imgix.billedbladet.dk/20220329-130710-6_25mbw.jpg
Dronning Elizabeth omgivet af familien i Westminster Abbey.
Foto: Ritzau Scanpix

På live-billeder fra BBC var det en tydeligt berørt dronning, der overværede mindehøjtideligheden, der bl.a. bestod af flere samler - noget der ikke var tilladt under begravelsen.

Dronning Elizabeth er i flaskegrønt outfit, der matcher hendes datter prinsesse Anne og hendes svigerdatter, hertuginde Camilla.

https://imgix.billedbladet.dk/20220329-130403-6_3mbw.jpg
Dronning Elizabeth
Foto: Ritzau Scanpix

Læs mere om: